Poslovni nasveti

Skoraj vsak zna uspeti v poslovnem svetu, to je dejstvo. Samo izbrati je potrebno panogo, ki vas zanima, ter vam ni problema po cele dneve viseti za knjigami ter monitorjem, in brati članke o tem. V šoli vas defenitivno ne bodo naučili praktičnih stvari, ter da bi samo s tem ustvarili svoje podjetje. V vsako panogo se je potrebno poglobiti ter biti na tekočem s tem kaj se dogaja na tem področju, to je rdeča nit vsakega uspešnega podjetja.

Seveda pa kot sem že omenil, stroko v kateri delate, morate ljubiti, mora vam biti zanimiva. Ker če vam ni, se boste prej ali slej tega naveličali ter se ne boste več dovolj poglabljali v to. In posel bo propadel.

Druga stvar katera je zelo pomembna, je vlaganje. Naj vam ne bo škoda par tisoč evrov za vlaganje v podjetje, pa naj bo to izobraževanje, novi stroji, novi delavci, karkoli. Seveda dobro premislite v kaj se najbolj splača, ne vlagajte v brezvezne stvari, to upam da se razume. Tako da zmeraj, vsak mesec dajte nekaj denarja na stran, ter ga porabite za vlaganje v prihodnost. Saj poznate rek: “kdor ne reskira, ne profitira”. In to je defenitivno tudi res. Če ne drugače, si vzemite kredit, saj če boste denar dobro investirali, ni vrag, da se vam denar ne povrne, trikratno.

Redni poslovni posveti pa so na blogu Žana Nekrepa.

Tags:

Leave a Reply