Avtomobilsko zavarovanje na spletu

Ste že iskali avtomobilsko zavarovanje na internetu?

Večina ljudi, ne glede na to kakšen izdelek ali storitev kupuje, zbira informacije o tem na različnih koncih. Za mnenje o izdelku lahko vprašamo prijatelja, ki ga že ima, obiščemo kakšno trgovino in se pozanimamo o karakteristikah izdelka, povprašamo prodajalca, si preberemo kakšen članek z opisom izdelka ipd.

Internet je postal največji vir informacij in tako večina ljudi pred nakup izdelka ali storitve pregleda tudi spletne strani na internetu. Nič drugače ni, ko se nekdo odloča za sklenitev avtomobilskega zavarovanja. Vse zavarovalnice imajo spletne strani, ki ponujajo različne informacije za zavarovanje avtomobila, kakor tudi druga zavarovanja. Zraven zavarovalnic pa imajo tudi zavarovalne agencije in zastopništva svoje spletne strani, kjer predstavljajo zavarovanja, ki jih ponujajo, njihove poslovalnice in kontaktne podatke.

Spletna stran za avtomobilsko zavarovanje

Medtem ko so nekatere strani specializirane za vsa zavarovanja, se nekatere specializirajo samo za določena. Nova stran avtomobilsko zavarovanje je osredotočena samo na avtomobilska zavarovanja. Na njej najdete splošne informacije o zavarovanju avtomobila, kakor tudi nekaj posebnih vprašanj, ki se pojavljajo pri sklepanju. Na glavnih straneh so opisana tudi glavna zavarovanja, ki se sklepajo: Zavarovanje avtomobilske odgovornosti, zavarovanje voznika (ki se pogovorno imenuje tudi AO+) in delni kombinacije (kjer je možno zavarovati stekla, svetlobna telesa, ogledala, škodo, ki nastane pri naletu divjadi ali ki jo povzročijo domače živali in škodo, ki nastane na parkirišču).

Prav tako si lahko na strani naročite izračun avtomobilskega zavarovanja. Informativni izračun je seveda brezplačen, naredijo pa vam ga tako, da izpolnite podatke o zavarovanju, ki ga želite in o svojem avtomobilu. V nekaj dneh vam nato pošljejo ceno za vaše avtomobilsko zavarovanje.

Potrebujete tudi kasko zavarovanje?

Za novejše avtomobile je priporočljivo skleniti tudi kasko zavarovanje. Nekateri sklepajo kasko samo prvih nekaj let, medtem ko so nekateri prepričani, da se splača tudi ko je avto star osem ali devet let.

Polni kasko vam krije škodo, ki se vam pripeti v prometu, ki vam jo povzroči narava ali vam jo povzroči človek namenoma. Med slednje spadajo predvsem tatvina, demonstracije in manifestacije ter namerna in objestna dejanja.

Kasko predstavlja več kot polovico premije pri avtomobilskem zavarovanju, tako da si nekateri ljudje hitro premislijo, ko primerjajo premijo za zavarovanje. To ali je smiselno skleniti kasko zavarovanje ali ne je odvisno tudi od tega, koliko uporabljamo avto. Če se veliko vozimo, je takšno zavarovanje bolj primerno tudi pri malo starejših avtomobilih, kot če imamo v družini dva avtomobila in tega potrebujemo samo za najnujnejše stvari in opravke.

Vsekakor si je pred sklepanjem smiselno narediti izračun kasko zavarovanja, da ugotovimo in primerjamo cene med seboj. Šele ko imamo obe ceni lahko ocenimo ali je bolj smiselno zavarovati samo osnovno ali tudi kasko, saj se je večkrat izkazalo, da je polni kasko samo nekaj deset evrov dražji od osnovnega avtomobilskega zavarovanje z nekaterimi delnimi kombinacijami. S polnim kaskom pa le imamo boljše zavarovan avto, če ne drugega tudi v primeru prometne nesreče. Za primerjavo cen lahko obiščete stran kasko zavarovanje.

Leave a Reply