E-objave

Objave iz vseh vetrov

Toplotnozaščitna stekla za lesena in PVC okna

/
/
/
673 Views

Okna so zelo pomemben del fasade. Fasadi dajo pečat estetike in hkrati zagotavljajo pravilno prezračevanje in osvetlitev samih prostorov. Okna imajo veliko funkcij. Sčititi nas morajo pred mrazom in vročino in pred zunanjim svetom, pred hrupom, vetrom, dežjem, požarom,…

Kot vidimo imajo okna pomembno funkcijo zato veliko razmišljamo kakšna okna naj kupimo. Okna so različnih materialov, lahko se odločimo za lesena okna, pvc okna ali pa tudi ALU okna . Vsi materiali imajo določene prednosti in določene slabosti. Najbolj gredo v promet lesena okna ali pa pvc okna. Ljudje, ki se odločajo za lesena okna ponavadi prisegajo na naravne materiale. Imajo pa lesena okna to slabost, da potrebujejo veliko vzdrževanja. Zato so vedno večji trend pvc okna. Potrebujejo veliko manj vzdrževanja od lesenih in tehnologija izdelave oken je tako napredovala, da so pvc okna v današnjem časo izjemno kvalitetna in nam nudijo vse kar od oken pričakujemo in še več, ne potrebujejo nobenega vzdrževanja.

Prevečkrat razmišljamo iz katerega materiala bomo kupili okna, pozabimo pa na zasteklitev oken, kar je izredno pomembno. Odločiti se moramo za izolacijska stekla. Sestavljena so iz dveh ali pa celo treh stekel, med njimi je vstavljen poseben distančnik, ki je napolnjen s posebnim sušilnim sredstvom in določa širino medsebojnega prostora med stekli. Ta prostor je hermetično zaprt in v njem je osušen plin – zrak. Taka stekla izpolnjujejo vse zahteve, ki se zahtevajo za dolgo življensko dobo, ki jo morajo imeti okna in sicer ali so to lesena okna ali pa pvc okna.

Taka visokokakovostna zasteklitev prispeva k manjšim toplotnim izgubam. Hkrati so visoko propustne za sončno energijo in vidno svetlobo. Tehnologija ni napredovala samo v izdelavi profilov in okvirjev za okna, zelo je napredovala tudi v zasteklitvi, ki jo okna imajo. Zato ni pomembno samo razmišljanje za kateri material se bomo odločili, naravni ali umetni, pomembno je kakšno zasteklitev bomo kupili.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar