E-objave

Objave iz vseh vetrov

Naravno beljenje zob

/
/
/
650 Views

Marsikaj za bleščeče bel nasmeh lahko lahko naredimo tudi sami doma s popolnoma naravnimi sestavinami. Najverjetneje imate vse te sestavine že doma, kar nekaj med njimi pa je izjemno učinkovitih in cenovno dostopnih.  Med njimi je ogromno takih, ki dajejo resnično dobre rezultate, vendar je kljub temu potrebna previdnost, da ne poškodujemo zobne sklenine.

Pred kratkim smo že pisali o izjemno učinkovitem načinu za beljenje zob, za katerega se sestavina najde kar v kuhinji. To je soda bikarbona, ki jo nanesemo na vlažno zobno ščetko ter nanesemo na zobe nekajkrat mesečno.

Veliko ljudi za beljenje zob uporablja tudi eterično olje čajevca, ki poleg rahlega belilnega učinka deluje tudi antiseptično. Podobno kot pri načinu za beljenje zob s sodo bikarbono tudi tega na zobe nanesemo kar z zobno ščetko. Beljenje zob lahko opravimo tudi z eteričnim oljem limone, če nam ta okus bolj odgovarja. Poleg tega tudi limonin olupek na notranji strani vsebuje sestavine, ki so naravni belilec zob. Notranjo stran lupine enostavno podrgnete po zobeh in po nekajkratni uporabi boste že opazili, da so vaši zobje bolj sijoči.

Ne glede na to, katerega postopka za beljenje zob se boste lotili vi, nikar pri želji po bleščeče belem nasmehu ne bodite preveč zagnani. Posledice, kot so vnete in boleče dlesni, ali celo porozna sklenina, so žal skorajda nepopravljive in jih na žalost ne more popraviti niti najboljši zobozdravnik. Naši zobje so zaklad, zato vam svetujemo, da v primeru, da se odločite za beljenje zob  vsa sredstva uporabljate zmerno, pri kupljenih produktih pa navodila upoštevate dosledno.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar