Kaj so prometni znaki in njihov pomen

Prometni znaki nam že desetletja pomagajo, da se lahko vozniki znajdejo na cestah, jih opozarjajo,  ne povzročajo nereda in veliko prometnih nesreč, ter da varujejo svoje in tuje zdravje in življenje.
Zamislimo si, koliko nesreč bi bilo, če nebi bilo prometnih znakov, zato smo lahko veseli da imamo podjetja, kot je Elsa Veržej.

Prometni znaki so nekakšna slikovna opozorila, ki opozarjajo na to kakšno je stanje na cestah, kako in kje voziti, kdo ima prednost, kam lahko zavijemo ter kako hitro lahko vozimo.

V primeru da spregledamo, ne upoštevamo ali ne poznamo prometnega znaka lahko povzročimo nesrečo, ki se lahko konča tudi  tragično.

Prometne znake morajo poznati  vsi, ki imajo vozniški izpit. Znaki so postavljeni na vidnih mestih in so nameščeni po pravilih. Poznamo več skupin prometnih znakov in vsaka skupina ima svojo obliko znaka, barvo  ter svoj pomen.

Vedno je potrebno upoštevati znake, saj niso postavljeni kar tako. Vsi si želimo zmanjšati nesreče, zmanjšali pa jih bomo samo tako, da bomo upoštevali znake.

Leave a Reply