E-objave

Objave iz vseh vetrov

Nekaj o cestnih in gorskih kolesih

/
/
/
846 Views

Kolesarstvo je športna aktivnost, pri kateri se kot glavni pripomoček uporablja kolo. S kolesarstvom se lahko ukvarjamo rekreacijsko ali profesionalno. Prva kolesa so se pri nas pojavila sredi 19. stoletja.

Poznamo več vrst koles:
– Cestna kolesa
– Gorska kolesa
– Specialke
– Otroška kolesa
– Mestna kolesa
– Električna kolesa
– Treking kolesa

Cestna kolesa večinoma uporabljajo ljudje, ki se s tem ukvarjajo rekreacijsko in pa tudi profesionalno. Primerna so za vse tipe ljudi. Cestna kolesa so zelo preprosta, zaradi tankih in gladkih gum pa imamo občutek kot da ga sploh ne poganjamo, niti nimamo občutka za hitrost z njimi pa lahko prekolesarimo veliko več kilometrov, tudi če nismo v vrhunski formi. Bolje da kupimo malo boljše kolo, s čimer bo definitivno dražji ampak mislim, da bomo imeli manj »problemov« z njim kar se tiče glede popravi. Cestna kolesa oz. specialke kot jim tudi pravimo so zelo lahka kolesa. Z njimi lahko prekolesarimo veliko več kilometrov kot z običajnim kolesom (tudi če nismo v »vrhunski formi«).

Cestna kolesa se od gorskih razlikujejo v zelo veliko stvareh. Gorska kolesa so narejena prav za gorsko kolesarstvo, kupite pa jih lahko na povezavi: http://www.factorystore.si/kolesa/gorska. So veliko težja in močnejša. Imajo veliko debelejše in bolj nazobčane gume, ker morajo biti odporne na ves napor prav tako pa se morajo tudi oprijeti podlage. Gorska kolesa imajo tudi posebne vzmeti, saj gorski kolesarji z njimi veliko skačejo. Tako kot cestna kolesa tudi gorska kolesa spadajo med rekreativno in profesionalno kolesarjenje. Gorska kolesa so tudi cenejša kot cestna kolesa.

Priznana podjetja ki izdelujejo gorska kolesa so:
– Scott
– Cult
– Focus

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar