E-objave

Objave iz vseh vetrov

Akvaristika za popestritev prostora

/
/
/
760 Views

Nekateri svoj življenjski prostor zapolnijo s slikami, drugim je najbolj pomembna količina pohištva, spet tretji ga zapolnijo z različnimi živalmi, a med vsemi temi je tudi veliko takšnih, ki si omislimo kakšen akvarij in znotraj njega ribico ali dve.

Akvaristika je lahko izredna popestritev prostora, a ne pričakujte, da gre pri tem za zelo poceni rešitev. Samo akvarij ne bo dovolj, saj akvaristika zahteva precej več, seveda, če želite, da je vse urejeno tako kot bi moralo biti in da imajo tudi ribe vedno optimalne življenjske pogoje.

Ozadje za akvarij je le ena izmed stvari, ki lahko še dodatno popestri vaš hobi. Večji kot je akvarij bolj pomembno bo ozadje, ki ga boste izbrali. Odločate se lahko med številnimi vrstami pokrajine ali pa naročite kar ozadje oz. sliko po meri.

Akvaristika pa ni le kupovanje in prestiž ter ponašanje z lepim akvarijem in ribami v njem. Precej neprijetno, a kljub temu nujno opravilo je tudi čiščenje akvarija. Vsak akvarij se namreč zelo hitro umaže, saj je že sama voda dovolj, da se na steklenih delih nabira vodni kamen. Z uporabo različnih barvil za lepši sijaj rib in hrano za ribe, ki jo prav tako zmečemo v vodo, se na steklenih in tudi vseh drugih površinah akvarija nabira umazanija. Bolj pogosto kot akvarij čistimo, daljša bo njegova življenjska doba.
Za čisto vodo pa samo čiščenje verjetno ne bo dovolj. Da bi imele vaše ribe vedno čisto vodo, bo potrebno kupiti nekoliko boljši in dražji akvarij, ki bo že sam poskrbel za menjavo in filtracijo vode.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar