E-objave

Objave iz vseh vetrov

Vrste hladilnikov

/
/
/
858 Views

Hladilnik je naprava, brez katere danes ne gre. Čeprav je eden izmed največjih potrošnikov električne energije v vsakem gospodinjstvu, bi se brez njega vaša hrana hitro pokvarila. Tako bi morali precej večkrat oditi v trgovino in če je ta oddaljena več kilometrov od vašega doma, bi strošek za električno energijo nadomestil strošek goriva, ki je v zadnjem času še bistveno dražje kot je bilo še leto ali dve nazaj.
Prav zaradi tega ker je hladilnik ena izmed najbolj energetsko potrošnih naprav, je še toliko bolj ekonomično, da se odločimo raje za model, ki spada med bolj varčne, saj bomo le tako lahko prihranili in to kljub temu, da bo bolj varčen hladilnik skoraj gotovo ob nakupu tudi precej dražji.

Vrste hladilnikov, ki jih poznamo:

Hladilnik vgradnik
Hladilnik vgradnik ali vgradni hladilnik je vrsta hladilnika, ki je svoj naziv dobil po tem, da se ga lahko vgradi v kuhinjo. Sprednja vrata se tako oblečejo v leseno ploščo enake barve, kot je barva vaše kuhinje. Takšen hladilnik je dobro skrit in se ga skoraj ne opazi, saj ga običajno izda le kakšna roča za odpiranje, ki se razlikuje od ostalih roč, ki so namenjene odpiranju omar.
Hladilnik mini
Takšen hladilnik je precej manjši od običajnega in namenjen predvsem tistim, ki ne potrebujejo večje zaloge takšne hrane, ki bi morala biti na mrzlem. Običajno je to hladilnik, ki zadostuje potrebam nekoga, ki stanuje sam ali študentom, ki vedno kosijo v restavracijah na študentske bone.
Ameriški hladilnik
Ta vrsta hladilnikov je največja. Gre za hladilnik, pri katerem se vrata odpirajo v obe smeri, torej na enak način kot se odpre kakšna garderobna omara. Zasede tudi veliko prostora in je primeren večjim družinam oz. tistim, ki res potrebujejo veliko prostora v hladilniku.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar