E-objave

Objave iz vseh vetrov

Vrste nogavic

/
/
/
677 Views

Nogavice so oblačilo, ki ga potrebujemo iz številnih razlogov. Nosimo ga tako ženske kot moški in prav gotovo tudi vi ne poznate nikogar, ki jih ne bi uporabljal. Že otroci jih radi nosijo in jih tudi morajo nositi, da ne zbolijo, prav tako pa običajno nastavimo nogavice v času božiča in novega leta.

Prvi in verjetno najbolj pomemben razlog za to, da nosimo nogavice, je torej to, da ne zbolimo. Bolj kot je mrzlo zunaj in tudi v bivalnem prostoru, bolj pomembno je, da nosimo nogavice in tudi, da so le-te čim bolj debele. Dokolenke so nogavice, ki jih potrebujemo v najhujšem mrazu. Kot že njihovo ime pove, gre za nogavice, ki segajo vse do kolen in tako zaščitijo celotno področje od kolena do prstov na nogi. Nosimo jih lahko tudi takrat, ko se po hiši gibljemo bosi, saj so tla lahko zelo mrzla, zlasti v pritličjih.

Ženske nogavice so lahko tudi elegantne in zapeljive, česar za moške nogavice ne moremo trditi. Tako so lahko nogavice tudi namenjene eleganci in so prestižnega pomena. Takšne nogavice so običajno precej tanke in niso namenjene zaščiti pred mrazom.

Tudi potenje je lahko velik problem. Pogosto je naša obutev dobro tesnjena in topla, vse to pa povzroči, da se noga poti. S potenjem lahko nastane izredno neprijeten vonj in nogavice lahko, vsaj delno, preprečijo tudi to.
Vedno bomo potrebovali vsaj dve vrsti nogavic. Poletne nogavice naj bodo tanjše, njihova glavna funkcija naj bo le preprečevanje potenja. V kolikor nosite le natikače in druge odprte vrste čevljev, ne potrebujete nogavic. Zimske nogavice naj bodo toplejše in tudi višje od letnih.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar