E-objave

Objave iz vseh vetrov

Drva in peleti

/
/
/
614 Views

Mogoče ste se že kdaj vprašali, kaj so to peleti? Peleti so narejeni iz žagovine in lesnih oblancev, ki se jih cilindrično stisne. Pri izdelavi peletov se uporablja suh odpadni les iglavcev ali listavcev in to brez raznih dodanih kemičnih primesi. Lesni peleti so torej čisti les, vode vseujejo nekje do 8%. Peleti nastanejo pod visokim tlakom in brez kemično-sintetičnih vezivnih materialov. Kontrola kakovosti s peleti zagotavlja čisto gorivo z malo vlage in pa visoko kurilno vrednostjo. Če primerjamo pelete s kurilnim oljem, potem bo 2 kg peletov nadomestilo 1 liter kurilnega olja. Pelete boste lahko kupili v kilogramih.

Peleti nudijo udobno ogrevanje z lesom, ki je naravno obnovljivo gorivo. Pri kurjavi s peleti ni potrebno nalaganje goriva in ročno vžiganje, poleg tega reguliramo s pritiskom na gumb. Enkrat letno pa je pomembno praznenje pepela in polnjenje zalogovnika.

Seveda pa se vseeno lahko odločite za drva. Bukova drva na paletah so uporabna za različne potrebe. Les je odličen kurilni material, ki ima v primerjavi s plinom oziroma nafto kar nekaj prednosti. Drva bodo gorela hitro in enakomerno, poleg tega pa les zagotavlja kar največji možni izkoristek. Drva na paletah si zložena tesno skupaj, kar pomeni tudi optimalen izkoristek prostora. Če si izberete drva na paletah se boste izognili tudi ponovnemu zlaganju ter tudi trdu s čiščenjem in skladiščenjem. Kako pa je v primerjavi s kurilnim oljem? En kubični meter lesa nadomesti kar 200 litrov kurilnega olja.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar