E-objave

Objave iz vseh vetrov

Balkonska vrata, estetski in varnostni vidik

/
/
/
573 Views

Balkonska vrata služijo vsaj dvema funkcijama: estetskemu videzu in zagotavljanju varnosti. Kadar se kupci odločajo za nakup novih, morajo uskladiti ta dva vidika, predvsem takrat, kadar igra določeno vlogo pri odločitvi tudi cena.

Kar se estetskega videza tiče, morajo biti balkonska vrata vizualno usklajena s celostno podobo nepremičnine in njenega pročelja. To pomeni, da če je hiša sezidana v določenem slogu, morajo temu slogu slediti tudi balkonska vrata. Na moderne nepremičnine se podajo denimo pvc ali pa alu balkonska vrata, ki so modernih oblik, na nekoliko bolj rustikalno arhitekturo pa se nedvomno bolje podajo kakšna lesena balkonska vrata. Tudi barve morajo biti usklajene. Tukaj imamo predvsem v mislih barvo, v kateri so pobarvana balkonska vrata, in barvo fasade. Tako okna, vhodna vrata in balkonska vrata, če želimo ustvariti lep ambient, morajo biti barvno usklajena. To ne pomeni, da morajo biti nujno eno barvna, ampak lahko uporabimo različne odtenke ene barve. S tem ustvarimo lahko tudi izjemno zanimive prostorske globine in efekte.

Druga stvar, ki je pomembna, ko kupujemo balkonska vrata, je varnost. Ogromno vlomov se zgodi prav zato, ker so bila balkonska vrata slaba, zmajana in stara. Balkon je običajno bolj temen prostor in ko se tatovi pritihotapijo nanj, imamo precej manevrskega prostora, da si vzamejo čas in si pripravijo vstop v notranjost. Kakovostna, robustna balkonska vrata jim lahko to preprečijo ali pa vsaj podaljšajo čas vlamljanja, tako da lopovi prej odidejo, ker vlamljanje poteka predolgo.

Ključno je torej, da pri nakupu upoštevamo oba temeljna vidika, tako bodo balkonska vrata estetsko dovršena in istočasno tudi varna.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar