E-objave

Objave iz vseh vetrov

Logoterapija in mediacija

/
/
/
662 Views

Logoterapija in mediacija, dve zanimivi področji, katerim se že nekaj let posvečajo Stopinje. Obe področji imata v sredini osrednjo skrb za človeka, za kakovost njegovega življenja, za pomoč človeku pri reševanju konfliktov in pri odkrivanju smisla.

Vprašanje smisla je v sodobnem svetu zelo aktualno. Gre pravzaprav za eno od večnih vprašanj, s katerimi se ubada vsak človek v loku svoje človeške eksistence. Vprašanje smisla namreč nikoli ne zastara, aktualno je tako v mladosti kot v zrelih in starih letih. Zanimivo pri tem je, da ljudje pogosto vpraša ja, povezana s smislom lastnega bivanja, odrivamo na stran in se z njimi me soočamo oziroma se ne želimo soočiti. Toda breg ne koristi, kajti življenje nas prej ali slej neizprosno postavi pred ključna vprašanja življenja in vprašanje smisla je eno takšnih. Smisel je ena ključnih tem logoterapije.

Mediacija, po drugi strani, opozarja na konfliktnost, ki je del človekovega življenja, človek se s konflikti sooča na vseh področjih življenja. Doma, v družini, v službi, v šoli, v stanovanjski soseski, v poslovnem svetu, na delovnem mestu. Ljudje smo različni, imamo različne predstave v življenju, različne vrednote, različne interese. Postopki mediacije, tudi ti v okviru Stopinj, predstavljajo zato možnost sprave, poravnave, konciljacije.

Poudariti velja zlasti kakovost izobraževalnih programov s področja mediacije in logoterapije, ki jih izvajajo Stopinje. Odzivi udeležencev so odlični. Mnogim je posebej področje logoterapije še dokaj neznano, se pa v osnovnih konceptih in v antropologiji Viktorja Frankla prepoznavajo mnogi.

Individualna ali partnerska psihoterapija po metodi logoterapije Viktorja Frankla, ki jo Stopinje tudi izvajajo, je seveda ena od njihovih temeljnih dejavnosti. V sam postopek logoterapije se je mogoče vključiti preko spletnega obrazca na spletni strani stopinj, možno se je naročiti tudi po telefonu 04073115.

Tako logoterapija kot mediacija pomagata, da Stopinje uresničujejo s svojim delovanjem, posebej izobraževanjem, predavanji izvajanjem kako logoterapije kot postopkov mediacije, svoje temeljno vodili, ki se glasi: Širimo veselje do življenja.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar