E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kakšni vrtni paviljoni obstajajo?

/
/
/
727 Views

Vrtni paviljoni so bili popularni že v starih časih. Bili so zaseben prostor za druženje, počitek ali delo. Zlasti na velikih vrtovih so bili nepogrešljivi. Tudi danes odlično okrasijo okolico vašega doma. Vseeno pa je potrebno paziti, da se sklada z vašim domom in vrtom.

So kotiček, kamor se lahko umaknemo, kadar si želimo miru, so pa tudi prostor, v katerem se lahko družimo s prijatelji.

Vrtni paviljoni so različnih vrst. Lahko so osem kotni, šest kotni, štirikotni, okrogli, trikotni, ali narejeni povsem po vaših zamislih. Zaprti paviljoni potrebujejo tudi  okna in vrata. Polzaprti in odprti pa jih ne potrebujejo. Edini pogoj za postavitev paviljona je armirana betonska plošča ali točkovni temelji.

Osnova za paviljone so stebri in strešna konstrukcija, nato pa na stebre lahko dodamo še mrežo, opaž ali brune, nihajna vrata, korita za rože…

Dno je lahko leseno ali iz kakšnega drugega materiala. V paviljon se nato velikokrat postavijo še klopi in miza, lepo pa je tudi, če je obdan z okrasnim rastlinjem, ki ga lahko posadite v korita ali pa v okolico paviljona.

Za zadovoljitev sodobne estetike pa sta  se orientalski in klasični videz, umaknila sodobnemu in futurističnemu. Na kovinsko ali leseno ogrodje namestimo platneno streho in zastore…

Vrtni paviljon v sodobni izvedbi si lahko privošči prav vsakdo – ne nazadnje ga lahko z malo spretnosti postavimo popolnoma sami.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar