E-objave

Objave iz vseh vetrov

Dezinfekcijska sredstva Germstar

/
/
/
787 Views

Dezinfekcija je poleg čiščenja in sterilizacije antiseptičen postopek, katerega namen je uničevanje in zatiranje škodljivih mikroorganizmov in bakterij. Z dezinfekcijo ali razkuževanjem zmanjšamo število mikroorganizmov, ki jih z običajnimi postopki čiščenja nismo uspeli odstraniti. Oglejte si najrazličnejša dezinfekcijska sredstva.

Pri čiščenju odstranjujemo samo vidno umazanijo, organske ostanke in mikrobe. Dezinfekcija ali razkuževanje rok pa je postopek pri katerem zmanjšamo število patogenih elementov na tako stopnjo, da niso več škodljivi za zdravje. Razkuževanje lahko izvajamo na tri načine in sicer z fizikalnimi, mehaničnimi ali kemičnimi postopki. Z razkuževanjem znatno zmanjšamo možnost za okužbe saj večina kvalitetnih dezinfekcijskih sredstev uniči do 99,9% bakterij.

Medtem ko nekateri mikroorganizmi ugodno vplivajo na naš obstoj, lahko izpostavljanje škodljivim mikroorganizmom neugodno vpliva na naše zdravje. Različnim bolezenskim stanjem kot so driska ali trebušna gripa se lahko izognemo z dobro higieno rok in kvalitetno osebno nego. Najbolje je, da imamo doma ali v delovnem okolju kvalitetno dezinfekcijsko sredstvo, ki učinkovito odstranjuje bakterije, ker pa je današnji tempo življenja hiter in nepredvidljiv nam dostop do omenjenih sredstev ni vedno mogoč. V takem primeru so nepogrešljivi žepni razpršilci, ki nam omogočajo razkuževanje rok, tako doma, kot na poti. Antibakterijska sredstva za roke uničujejo mikroorganizme, ne odstranijo pa umazanije iz rok, zato je pomembno, da roke prej očistimo, šele nato pa nanesemo dezinfekcijsko sredstvo. Če ga nanašamo na umazane roke je možnost da se sredstvo pomeša z umazanijo in tako zmanjša učinkovitost dezinfekcije. S pravilno osebno higieno in dezinfekcijo se lahko izognemo marsikateri nevšečnosti in tako izboljšamo kvaliteto našega življenja.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar