E-objave

Objave iz vseh vetrov

Naloge gum

/
/
/
792 Views

Kakšno nalogo imajo gume?
Ne glede na letni čas in na to v kakšnem stanju je cestišče, morajo gume nuditi dober oprijem s cestiščem, vzmetenje in pa zaviranje. Nuditi vam morajo tako varnost kot tudi udobje in sicer za vsak prevožen kilometer, za ogled ponudbe kvalitetnih gum pa obiščite spletno trgovino Silux. Gume pa imajo 6 osnovnih nalog:
– Vodenje: guma je eden od pomembnejših delov vozila, ki omogoča usmerjanje vozila, ni važno v kakšnih vremenskih razmerah in razmerah na cestišču.
– Kotaljenje: to je pravzaprav prva naloga gume oziroma pnevmatike. Manjši je kotalni upor, manjša je tudi poraba goriva.
– Prenašanje bremen: gume morajo prenesti vso težo vašega vozila.
– Prenašanje sil: guma je edin element na vozilu, ki omogoča stik z voziščem. Zato mora dobro prenašati sile, ki nastanejo ob pospeševanju in zaviranju.
– Blaženje: gume delno ublažijo nepravilnosti na cestah, ter tako zagotavljajo večje udobje med vožnjo, hkrati pa tudi podaljšujejo življenjsko dobo vašega vozila.
– Trajnost: obraba gume je odvisna od različnih dejavnikov: kakovost pnevmatike, obremenitev vozila, cestna podlaga in način vožnje, hitrost, vzdrževanje itd.

Veliko ljudi danes ne ve, za katerega proizvajalca gum naj se odloči, saj skoraj vsi proizvajajo dobre in kvalitetne gume. Ene najbolj prodajanih gum so gume Michelin. Gume Michelin so zelo priznane in kvalitetne gume. Te gume nudijo več varnosti (krajšo zavorno pot), nižjo porabo goriva, izjemno življenjsko dobo, hkrati pa je tudi prijazna okolju. Gume Michelin so referenčna pnevmatika proizvajalca Porsche, prav tako pa je tudi najhitrejša pnevmatika na tržišču. Navdih za izdelavo teh gum so izkušnje iz Formule 1.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar