E-objave

Objave iz vseh vetrov

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje in drugi tipi zavarovanj

/
/
/
956 Views

Vsak izmed nas najbolj ceni zdravje, če nam tega primanjkuje, ga ne bo nadomestila nobena druga stvar na svetu, vendar pa, ko se enkrat začnejo problemi je že prepozno. Ko se poslužujemo zdravstvenih storitev lahko hitro ugotovimo, da brez primernega zavarovanja zanj lahko porabimo ogromno denarja. V Sloveniji lahko pri različnih zavarovalnicah sklenemo obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, seveda so na voljo tudi druga zavarovanja vendar sta ti dve najbolj splošni. Z sklenitvijo obeh pa se izognemo velikim stroškom, ki nastanejo ob potrebni zdravstveni oskrbi, te stroške pa nato krije zavarovalnica, pri kateri smo zavarovani.

Dodatno zdravstveno zavarovanje ni nujno in ga uredimo po želji. Obvezno zdravstveno zavarovanje krije samo nekatere stroške zdravstvenih storitev, ne pa vseh. Stroški, ki so pokriti v obveznem zdravstvenem zavarovanju lahko najdemo v zakonu, ki ureja obvezna zdravstvena zavarovanja. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa krije razliko, ki jo obvezno ne pokrije.

Poznamo zavarovanja več različnih tipov, zdravstvena zavarovanja so majhen strošek v primerjavi z tistimi, ki bi jih morali plačati pri zdravniku, če le tega nebi imeli urejenega. Nesreča nikoli ne počiva in niti ni nujno, da smo za nesrečo krivi sami, zato ni pametno preživeti niti dneva brez zavarovanja. Usluge zdravstvenih delavcev so v primeru samoplačništva zelo drage. Dopolnilno ali z drugim imenom dodatno zdravstveno zavarovanje pa krije tudi recepte zdravil, obiske pri zobozdravnikih(do neke mere), obiske fizioterapije in še nekatere druge zdravniške usluge.

Zavarovanj obstaja res mnogo, poleg veliko zdravstvenih zavarovanj, so zelo priljubljena tudi zavarovanja dragocenih stvari in lastnine. Ljudje zavarujemo marsikaj, hiše, avtomobile, čolne, motorje, itd. Vozilo je načeloma lahko nezavarovano vendar v primeru naše krivde pri prometni nesreči vse stroške postopkov in popravila drugih vozil krijemo sami, kar lahko nanese ogromne zneske. Če naše vozilo ni zavarovano ter se v nas zaleti druga oseba, krivda pa ni naša, lahko oškodovanec zahteva odškodnino od Slovenskega zavarovalnega združenja, vendar si zapomnite, da ta krije samo telesne poškodbe, ne pa tudi poškodbe na materialu. Čeprav je večina vozil v Sloveniji zavarovanih, se kdaj zgodi, da naletimo na koga, ki vozila ni zavaroval, takrat je smiselno poznati postopke v tem primeru.

Avtomobilsko zavarovanje lahko sklepate na več načinov. Veliko tehničnih pregledov omogoča sklepanje zavarovanj kar zraven servisne delavnice, seveda pa lahko zavarovanja sklenete tudi osebno pri različnih agentih. V zadnjem času postaja zelo aktualno tudi sklepanje zavarovanj kar prek spleta. To poteka tako, da na spletni strani ponudnika izpolnite obrazec, ta vam tako izračuna vsoto plačila. Svetujem vam, da si pregledate ponudbe avtomobilskih zavarovanj na spletu, saj lahko marsikdaj pridete do zelo ugodne ponudbe, cenejše kot pri marsikaterem zavarovalnem agentu.

Poskrbite za svoje zdrave ter varnost vas in vaše lastnine. Zavarovanja so majhen strošek, prihranijo pa nam ogromne zneske, naj si bo to pri osebni lastnini ali našem zdravju.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar