E-objave

Objave iz vseh vetrov

Pranje in notranje čiščenje vozil

/
/
/
700 Views

V avtomobilih na poti preživimo kar precej časa in vožnja bo veliko prijetnejša, če jo bomo opravili v čistem vozilu. Poleg rednih servisov in pregledov avtomobila je tudi čistost vozila zelo pomembna.

Čiščenja avta se lahko lotimo sami ali pa za to najamemo ustrezen servis ali delavca. Pranje avtomobila nam vzame približno dve uri. Pred začetkom pranja vam svetujem, da s curkom vode iz avta odstranite vso umazanijo in kamenčke kolikor je to mogoče,  saj lahko pri čiščenju vozila s krpami pride do poškodb laka. Ko je površina avta mokra in očiščena večjih delcev pa se lahko lotite pranja s krpo. Napolnite vrč z toplo vodo in vanj dodajte ustrezno čistilo za avto, najlažje bo, če se bosta čiščenja lotili postopoma in oprali en del ter nato prešli na drugega. Pranje vozil je za marsikoga nepotrebno opravilo, vendar bo vozilo ob rednem vzdrževanju ostalo veliko bolj ohranjeno.

Pomembno pa je tudi notranje čiščenje vozil. Pred začetkom takega čiščenja spraznite avto in po možnosti operite preproge za noge. Zatem se lahko lotite sesanja celotnega vozila, tudi tu bo najhitreje, če boste delo opravili postopoma. Ko ste avto posesali pa vzemite še posebno čistilo za armaturne plošče in armaturo temeljito očistite. Armatura je neprestano izpostavljena sončnim žarkom, UV svetloba pa je groba in ob neprimerni zaščiti armature lahko na njej pusti tudi trajne poškodbe. Običajno imajo vsa čistila za nego avtomobila v svojo sestavo vključene tudi zaščitne elemente, ki te poškodbe preprečujejo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar