E-objave

Objave iz vseh vetrov

Gradnja hiše

/
/
/
809 Views

Ko se pripravljate na gradnjo lastne hiše, ki je eden od večjih projektov s katerim se soočite v življenju.  Pri tako velikem projektu, je potrebno opraviti veliko opravil po določenem vrstnem redu, saj lahko  prav hitro  rado pride do napak in zapletov ter posledično do izgube časa in denarja.  Zato je potrebno se lotiti projekta natančno in načrtovano.

Pred pričetkom gradnje hiše, vam bo lažje če sledite že vnaprej določenim korakom, tako se tudi izognete morebitnim zapletom.

V 1. Koraku načrtujte nakup zemljišča – če le tega še nimate oz ga še niste našli, saj je vaše življenje  odvisno od parcele same ter kako si predstavljate življenje na njej čez nekaj let oz v prihodnjih letih.

Poleg tega  mora biti parcela previdno izbrana, saj kasnejši dejavniki izgradnje hiše znajo vplivati na samo končno ceno hiše oz stanovanja.

Ko pa pridobite zemljišče, sledi 2. Korak , v katerem začnete pridobivati lokacijsko dokumentacijo ter lokacijsko dovoljenje.  Iz katerih je razvidna tudi namembnost zemljišča, sledi pridobitev  katastrskega načrta v katerem je narisano zemljišče z vsemi podatki.

Sledi 3. Korak ter z njim pridobivanje projektne dokumentacije in gradbenega dovoljenja.

Ko pridobimo dokumentacijo sledi 4. Korak, ki se nanaša na zemeljska dela in komunalne priključke. Predvsem   na podeželjih je oddaljenost, ki vpliva na sam strošek , medtem ko pa v mestih pa na to vplivajo križanja že obstoječih vodovodov,…

Po vztrajnih in potrpežljivih korakih z pridobivanjem papirjev sledi zadnji 5. Korak gradnja hiše.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar