E-objave

Objave iz vseh vetrov

Bolečine in fizioterapija

/
/
/
633 Views

Fizioterapija je dandanes kar priljubljen poklic. Sam izraz se nanaša na delo z bolniki ter preventivno preprečevanje poškodb ali regeneracijo po poškodbah. Fizioterapija preprečuje motnje v gibanju po različnih poškodbah, če si naprimer zlomite nogo, morate to tudi razgibavati, saj se vam drugače gibljivost omeji. Razgibavanje udov pa mora biti opravljeno pod kontrolo strokovnih delavcev ali tako imenovanih fizioterapevtov.

Fizioterapevti pa obravnavajo tudi paciente z drugimi poškodbami kot so naprimer bolečine v križu ali kje drugje, ki so lahko posledica neprimerne drže ali podobno. Ogromno ljudi posveča popolnoma premalo pozornosti vsakodnevnemu gibanju. Ni pa dovolj samo kakršnokoli gibanje, temveč mora to biti zadostno, da vzpostavi ravnovesje v telesu. Nekateri imajo slabo razvit nek del mišic, drugi pa drug del. Mišice dajejo telesu oporo in poleg kosti držijo telo pokonci, če pa stabilizacijskih mišic nimamo razvitih pa lahko kaj hitro staknemo kakšno poškodbo. Fizioterapija je dobrodošla tudi po možganski kapi, več o tem si lahko preberete na povezavi možganska kap.

Fizioterapija je primerna tako po zaključenem bolnišničnem zdravljenju, če postajate vedno šibkejši in bolj gibalno omejeni, bi radi izboljšali gibljivost, moč ter samostojnost pri delu ali drugje. Za fizioterapijo se lahko dogovorite po sestanku z osebnim zdravnikom, ki vam lahko napiše napotnico ali pa storitev opravite tudi samoplačniško. Če niste zmožni prihoda na fizioterapijo pa določeni fizioterapevti ponujajo tudi možnost fizioterapije na domu. Z fizioterapevtom ali fizioterapevtko se dogovorite, ta pa vas obišče na domu, kjer oceni vaše stanje, nato pa skupaj določita cilje terapije. Vadba se zatem lahko prične, koliko dolgo bo trajala pa je odvisno od vašega stanja. Fizioterapija vam bo pomagala k hitrejšemu okrevanju in boljšemu počutju.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar