E-objave

Objave iz vseh vetrov

Dizajn notranje opreme v oblikovalskem studiu

/
/
/
662 Views

V današnjem članku bomo govorili o dizajnu ter notranji opremi. Besede v prejšnjem stavku boste mnogokrat zasledili v istem kontekstu, saj pohajata z roko v roki. Bivanje v stanovanjih lahko postane monotono, glede na to, da v bivalnih prostorih preživimo kar nekaj časa, lahko to precej vpliva na naše splošno počutje. Notranji dizajn je smiselnv več primerih, vsekakor pa lahko zelo koristi pri naši produktivnosti in dobrem počutju.

Če sami nimamo določenih znanj, zelo težko oblikujemo kaj konkretnega, kar se tiče prostora ali pohištva. V takem primeru, se je najlažje obrniti na oblikovalski studio. V tako imenovanih dizajn studiih boste našli arhitekte ter oblikovalce, ki skrbijo za svetovanje, izris načrtov, izris pohištva ter oblikovanje unikatnega pohištva, ukvarjajo pa se tudi z 3D izrisom. Omenjene naloge so le nekatere od nalog, ki jih opravljajo zaposleni v oblikovalskih studiih. Na arhitekte in oblikovalce se obračajo tako večja podjetja kot tudi posamezniki. Proizvajalci pohištva jim običajno na hitro razložijo neke okvirne mejnike, oblikovalci pa nato pripravijo več različnih ponudb. Svoje načrte zrišejo tako v 2D tehniki kot tudi prostorsko in sicer v 3D tehniki.

Z takimi načrti se lahko kot posameznik odpravite direktno do mizarja ali kateregakoli drugega mojstra, ki bo to pohištvo tudi izdelal. Oblikovalci pa imajo tudi svoje kroge mojstrov, s katerimi tesno sodelujejo, kot ekipa pa nato svoje izdelke predstavljajo na trgu.

Ker gre za kratek članek, bomo bolj podrobno o oblikovalskih studiih ter njihovih nalogah govorili o katerem drugem članku, dejstvo pa je, da lahko že malenkostna popestritev pohištva in opreme v prostorih, le tem da čisto novo energijo, oblikovanje prostora pa vam lahko prinese veliko lepše prostore kot sicer.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar