E-objave

Objave iz vseh vetrov

Neplodnost in njeno zdravljenje

/
/
/
648 Views

Kaj pravzaprav je neplodnost? O njej govorimo takrat, ko pri paru po dolgem času poizkušanja zanositve do slednje ne pride. Neplodnost delimo na primarno in sekundarno. O primarni neplodnosti govorimo takrat, ko pri paru do zanositve še ni prišlo, o sekundarni pa takrat, ko je par v preteklosti že imel otroka, pri ponovnem poizkušanju pa do zanositve ne pride.

Vzroki za neplodnost so lahko različni, ugotavljamo pa jih lahko tako pri moškem kot pri ženski. V nekaterih primerih je neplodnost ozdravljiva, ne pa v vseh. Največkrat so vzroki za neplodnost motnje ovulacije pri ženski, endometrioza in pa tuboperitonealni vzrok, do neplodnosti pa lahko seveda pride tudi zaradi starosti ženske, spolno prenosljivih bolezni ali pa prekomerne telesne teže.

Ginekološka klinika vam lahko pomaga pri iskanju vzrokov za vašo neplodnost in tudi njeno odpravo. Nekatere slovenske ginekološke klinike pri svojem delu sodelujejo tudi z centri za neplodnost iz tujine, pri svojem delu pa so izredno uspešni.

Če sumite na neplodnost vam svetujem, da se naročite na ginekološki pregled. Ginekolog specialist se bo seznanil z vašimi težavami, zato je dobro če mu priskrbite čimveč podatkov o preteklih ginekoloških pregledih. Povprašal vas bo po različnih podatkih kot so dolžina menstrualnega ciklusa, dolžina menstrualne krvavitve, bolečine med menstruacijami, morebitnimi predhodnimi nosečnostimi in njihovimi izidi… Sledil bo ultrazvočni in ginekološki pregled, na podlagi tega pa bo razvidno kakšne težave vas pestijo, specialist ginekologije pa se bo odločil za primerne ukrepe in poizkušal odpraviti vzroke za neplodnost.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar