E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kako do kredita, ki omogoča nakup nepremičnine

/
/
/
589 Views

Večina si danes ne more privoščiti nepremičnine, brez da bi najela kredit. Ker se tudi banke zavedajo, da je iz dneva v dan več povpraševanja po kreditih, s katerimi si lahko potem končno kupite nepremičnino, se vsaka po svoje trudi, da bi bila boljša od konkurence, zaradi česar imate vi kot potrošnik oz. povpraševalec veliko izbiro možnosti. Odločite se za tak kredit, ki bo najbolje pokril vaše potrebe in vam hkrati ne bo obremenil računa tako, da si naslednjih 10 let ne boste mogli privoščiti niti enega dopusta na morju.

Dobro je, če za začetek poznate vsaj približno vrednost nepremičnine, ki jo kupujete ali pa vsaj približen znesek, ki ste ga pripravljeni odšteti za nakup. Tako bodo vsi informativni izračuni lažji, pa tudi vi boste bolje vedeli, pri čem ste in če si lahko privoščite še kak kvadratni meter več. Največ se jih sprva pozanima kar pri njihovi matični banki, ker je to najlažje in najbolj priročno. A ker je nakup nepremičnine in najem kredita dolgoročna obveznost, se pozanimajte tudi pri konkurenčnih bankah. Morda imajo boljše pogoje najema, nižjo obrestno mero ali boljše pogoje odplačevanja, saj se pri tako velikih zneskih splača biti pozoren na malenkosti.

Gotovo ne velja prezreti posebnih ponudb, ki jih ponujajo različne banke. To so posebne ugodnosti, ki trajajo omejen čas in so za tiste, ki se zanimate za nakup nepremičnine še posebej privlačne. Pozanimajte se tudi okoli obrestnih mer: nekatere banke vam nudijo kredite s fiksno obrestno mero, druge pa z variabilno, tako da se znesek obroka, ki ga boste plačali, mesečno prilagaja. Katera možnost je za vas najbolj ugodna pa se morate odločiti sami, še bolje pa bo, če si boste na banki pustili svetovati.

Sicer pa se s tem ne obremenjujte preveč: do nepremičnine brez kredita je danes že skoraj utopično pomisliti!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar