E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kdaj potrebujem dopolnilno zavarovanje

/
/
/
674 Views

Pa sprva pojasnimo kaj dopolnilno zdravstveno zavarovanje sploh je. V Republiki Sloveniji obstajata dva tipa zdravstvenih zavarovanj in sicer tako imenovano obvezno zdravstveno in pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Oba tipa zavarovanj skrbita za to, da nam ni potrebno plačevati zdravstvenih uslug. Vendar bodite pozorni, saj obvezno zdravstveno zavarovanje krije le nekatere izmed zdravstvenih storitev, ki bi sicer bile plačljive, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa krije tudi ostale stroške.

Pa se vrnimo k naslovu teme, kdaj se je potrebno dodatno zdravstveno zavarovati. Čeprav tak tip zavarovanja ni obvezen in se s tem lahko izognete mesečnemu strošku okoli 27€ vam vsekakor svetujem, da to zavarovanje sklenete, saj vam lahko prihrani ogromno denarja. Vsi vemo, da so zdravstvene storitve drage, ob resnejših poškodbah pa lahko račun zdravstvenih storitev naraste prek posameznikovih finančnih zmožnosti. Sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja je smiselna takrat, ko posameznik dopolni 26 let, ob prvi zaposlitvi, ob odprtju študentskega s.p.-ja, ob prenehanju statusa študenta ali dijaka ter še ob nekaj drugih zadevah.

Če vas zanima sklenitev dodatnega ali tako imenovanega dopolnilnega zavarovanj, vas vabim, da obiščete spletno stran dopolnilnozavarovanje.si, tam boste našli odgovore na najpogostejša vprašanja, kot so: kaj je dodatno zavarovanje, kdaj ga potrebujem, katero zavarovalnico naj izberem in druge. Vsekakor poskrbite za vaše zdravstveno zavarovanje, saj se boste ob pogledu na račun za zdravstvene storitve prijeli za glavo. Mesečni strošek takega zavarovanja stane okoli 27€, sklenete pa ga lahko osebno kot tudi prek spleta.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar