E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kako se prijavim na Zavod za zaposlovanje?

/
/
/
774 Views

Prijava na Zavod za zaposlovanje je zelo enostavna in hitra, saj se lahko prijavite kar preko e-obrazca, ki ga dobite na spletni strani Zavoda. Potem, ko se uspešno prijavite in izpolnite kratek vprašalnik, boste dobili potrditveni e-mail z vsemi nadaljnjimi napotki o tem, kako postopati dalje. Potrditveni e-mail je običajno vabilo na prvi razgovor s svetovalcem. Tega nikar ne zamudite, saj vam v tem primeru tudi odjavijo kot aktivnega iskalca zaposlitve.

Prijava na Zavod za zaposlovanje lahko poteka tudi po pošti, kar je precej zamudno in dolgočasno, redko kdo od mladih se odloči za to varianto. Seveda se lahko na Zavod prijavite tudi osebno. Večna se jih odloči za ta korak, sploh če živite v manjšem kraju, kjer ni pred vami nepregledna vrsta ljudi. Sicer pa je odvisno tudi od obdobja, ko se prijavljate na Zavod za zaposlovanje – september in oktober sta gotovo najbolj zasedena mesec, konec je sezonskih del in dijakom in študentom poteče status in Zavod za zaposlovanje je potem naslednja logična postojanka. A kot smo dejali že v začetku, gužvi se lahko elegantno izognete z  elektronsko prijavo. Prijavi pa vas lahko tudi oseba, ki jo za to pooblastite.

Okoli prijave na Zavod za zaposlovanje pa se velikokrat pojavlja še eno vprašanje in sicer, če se lahko prijavite na Zavod, ki ni istem mestu kot vaše stalno prebivališče. Odgovor se glasi: seveda! Prvo pravilo je, da se prijavite na tisti Zavod za zaposlovanje, ki je najbližji vašemu trenutnemu naslovu, tudi če ta ni enak tistemu, ki ga imate navedenega kot stalno prebivališče. Prijavite se na tisto območno izpostavo, kjer živite, saj vam bo to olajšalo obiske Zavoda, opravljanje birokratski postopkov, ki jih morate uredi pri vaši svetovalki in nenazadnje vam bodo blizu tudi vsa dodatna izobraževanja in delavnice!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar