E-objave

Objave iz vseh vetrov

Bolj samozavestni živijo bolje

/
/
/
595 Views

Dejstvo je, da samozavestni ljudje živijo bolje. V življenju vsekakor največ dosežejo tisti, ki imajo veliko energije in samozavesti. Samozavestni ljudje so družabni in odprti, srečni in dobre volje. Če niste samozavestni, lahko samozavest pridobite s kakšnimi članki za samopomoč ali pa najamete trenerja za samozavest. Mogoče se komu zadnja ideja zdi čudna, a dejstvo je, da vam lahko majhen vložek spremeni življenje.

Vsekakor se morate na prvem mestu sami odločiti za spremembo. Na list papirja si napišite, s čem ste zadovoljni trenutno v vašem življenju, in stvari, ki bi jih radi spremenili. Na tak način si lahko zastavite nove cilje, ki jim lahko nato zavzeto sledite. Dejstvo je, da se v vsakem izmed nas skriva vodja, le poiskati ga je treba. Preučiti je treba svoje slabosti in prednosti, ter se jih nato lotevati sistematično. Potrebno se je spopasti s svojimi strahovi in odnosi.

Zelo pomembno vlogo pri samozavestnem življenju igra naše mišljenje. Samega sebe si predstavljajte kot zmagovalca. Ni potrebno, da imate vedno prav. Zelo dobra lastnost človeka je ta, da si zna priznati, kdaj ima prav, kdaj pa narobe, včasih je zelo dobro sprejeti tudi kakšno kritiko na svoj račun.

Še en nasvet, bodite vztrajni pri vsem kar počnete in nehajte stvari prelagati na jutri. To je največja slabost človeka, da stvari prelagamo na jutri, manjka pa nam tudi vztrajnosti. Izogibajte pa se tudi čustvenih vampirjev. Čustveni vampirji so osebe, ki nam pijejo energijo, ob njih pa smo slabe volje. Zaradi svojega pomanjkanja energijo, jo ti pijejo drugim.

Vsekakor se vam splača delati na svoji samozavesti, saj samozavestni ljudje v življenju prilezejo veliko dlje, kot tisti, ki jim samozavesti manjka.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar