E-objave

Objave iz vseh vetrov

Dražba, ki vam prinese ugodno…

/
/
/
701 Views

…vozilo, nepremičnino, stanovanjko opremo. Gre za znan in preverjen način nakupovanja raznovrstnih artiklov, med katerimi so najbolj pogoste nepremičnene in vozila. Začelo se je v Ameriki, a trend se je prijel tudi pri nas.

Berite dalje, morda dražba tudi vam prinese odlično priložnost in ugoden nakup.

Cene nepremičnin so tako visoke, da si jih lahko privoščijo le redki.

Se strinjtae? Kaj pa če vem povemo, da lahko na dražbi kupite stanovanje za dve tretjini cene, če imate srečo, tudi samo tretjino?

Torej, za garsonjero, ki bi po redni ceni morali odšteti 100. 000 €, vam jo dražba prinese za 60. 000 €, kar pomeni, da ste 40. 000 € v plusu! S takim načinom nakupa privarčujete za najbolj luksuzno stanovanjsko opremo, ostane pa vam še za kar nekaj naslednji družinskih dopustov.

Plačilo varščine je na dražbi obvezno

Vsaj kar se tiče dražbe nepremičnin. Cena varščine znaša 10 % izklicne cene, ki jo določi sodni cenilec. Če ste na dražbi neuspešni, se vam varščina seveda povrne, v nasprotnem primeru pa morate ob podpisu kupoprodajne pogodbe odšteti preostali znesek oz. Vplačati kupnino tako, kot je v dogovoru.

Kdo najpogosteje kupuje na dražbi?

Neka splošnega vzorca ni, res pa, da se za dražbe večinoma odločajo mlade družine, ki si drugače nepremičnine ne bi mogli privoščiti niti v sanjah – Jazbinškov zakon je šel mimo, nimajo bogatih staršev, ki bi lahko vzeli kredit in jim pomagali pri financiranju, pa tudi ničesar niso podedovali.

Druge „stalne stranke“ na dražbah so ljudje, ki nepremične kupijo po nižji ceni in jih kasneje prodajo po redni ceni, razlika pa je njihov dobiček. Je to nelegalno? Ne, ker ni zakona, ki bi to preprečeval pa tudi okriti take goljufije je v resnici zelo težko. Morda je moralno sporno, a morala je relativna stvar.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar