E-objave

Objave iz vseh vetrov

Komarniki

/
/
/
708 Views

Vsako zimo v hladnejših mesecih sanjarimo o poletju. Zaželimo si toplih dni, brezskrbnega pohajkovanja po peščenih plažah in uživanja v dolgih poletnih večerih. Le redko pa pomislimo tudi na tegobe, ki jih toplejše vreme prinaša s seboj. Pozimi se le redko spomnimo na to, kako lepo je brez nadležne mrčesi, kar pa hitro pogrešamo poleti. Prav mrčes nas v toplejših mesecih najbolj ovira, predvsem pri uživanju na domači terasi, pa tudi v notranjih prostorih. Na srečo si lahko miren spanec zagotovimo s komarniki, medtem ko se mrčesi zunaj lotevamo na različne bolj ali manj učinkovite načine.

Nadležna mrčes znotraj stanovanjskih prostorov je danes že preteklost, saj so na voljo učinkoviti komarniki, ki komarjem in drugim žuželkam povsem onemogočijo dostop do notranjosti zgradbe. Takšna rešitev je najboljša, saj fizično onemogoči prehod mrčesa skozi okno, medtem ko alternative na drugačne načine zagotavljajo le delno uspešnost. Nič čudnega, da so komarniki obvezna oprema praktično vsake hiše v območjih, kjer je mrčesa veliko, saj nobena druga rešitev ni tako učinkovita.

Morda se zdi, da mreža proti komarjem ni najbolj praktična izbira, sploh v kakšnih manj običajnih primerih. A ponudba različnih izvedb komarnikov nas prepriča, da se najde rešitev za vsako situacijo. Najbolj pogosto so uporabljani fiksni komarniki, ki se namestijo čez okna. Ti so uporabni na tistih oknih, ki služijo le za svetlobo in zračenje. Mreža namreč ne moti pretoka svetlobe in zraka, če okna ne uporabljamo za nič drugega pa seveda ne moti tudi naših dejavnosti. Pogosto pa uporabljamo tudi okna, kar zahteva odstranitev mreže proti komarjem. To funkcijo odlično opravljajo druge izvedbe komarnikov, na primer krilni, ki so zasnovani kot polkna, ter takšni, ki se kot rolete pospravijo v omarico nad oknom. Za zaščito vrat se najpogosteje uporabljajo drsni komarniki, ki se odpirajo in zapirajo kot drsna vrata, priljubljeni pa so tudi nihalni komarniki s samodejnim zapiranjem. Večina komarnikov je izdelanih po točnih merah posameznih oken ali vrat, pri tem pa je možna tudi izbira barv in materialov. Naprednejše rešitve pa vključujejo tudi električni pomični sistem, ki olajša uporabo komarnikov in omogoča tudi nadzor na daljavo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar