E-objave

Objave iz vseh vetrov

Za naše otroke in otroke v nas

/
/
/
704 Views

Igrača je pomemben del pri otrokovem razvoju. Je predmet, ki se ga uporablja pri igri. Pomembne so za razvoj otrok in mladostnikov, ki ob igri razvijajo svoje motorične spretnosti ali pa se učijo (branje, štetje, itd.).  Igrače za otroke so lahko lesene, kovinske, plastične, izdelane iz tekstila, lahko jih poganjajo baterije, ipd. Igrače izvirajo v stare čase, saj to dokazujejo arheološke najdbe punč iz cunj, preproste frače, vrtavke in podobno. V sedanjih časih so najbolj popularne igrače iz filmov in risank. Med njimi najdemo igrače likov iz Minionov, Spuži kvadratnika, Frozen, Pujsa Pepa, itd.

Družabne igre popestrijo prosti čas, saj se je z njimi mogoče zabavati neprekinjeno več ur. Med najbolj priljubljene spadajo namizne igre kot so Monopoly, Memory, Activity, Človek ne jezi se, karte, itd. Te igre so namenjene predvsem sprostitvi, pomagajo  pa tudi pri razvoju in razgibavanju otrokovih sivih celic.

V kategoriji, kjer so igrače primerne za otroke do približno 5 let lahko izbirate tudi med Lego Doplo kockami, na voljo so tudi legendarne Lego kocke, kjer si bodo čas krajšali malo starejši otroci, zakaj pa se jim ne bi pridružili tudi njihovi starši. Izbira med Lego kockami je skorajda neomejena, ko pa vključite še vašo domišljijo, se lahko zgolj še prepustite toku zabave.

Deklice vseh let se rade igrajo z dojenčki in punčkami, ki jih oblačijo, hranijo, skrbijo zanje, kot bi bili pravi otroci. Na voljo so jim vozički, obleke, seti za hranjenje, posteljice, itd. Med popularnimi igračami tako najdemo Barbike, like iz risanke Frozen, Maša in medved, Monster HIgh, Pujsa Pepa, Bacek Jon, itd.

Med igračami so na izbiro tudi še razne didaktične in ustvarjalne igrače, ki niso namenjene le zabavanju otrok, temveč omogočajo razvoj spretnosti in znanj, ki jih bo otrok potreboval kasneje v življenju. Izbirate lahko med plišastimi igračami s podobami različnih risanih junakov in bitij iz živalskega sveta. Na voljo so pa tudi lesene igrače, katerih prednost je vzdržljivost in naravni material.

Izbira igrač je neverjetno velika, katero izbrati pa je predvsem odvisno od želja otroka. Le te pa se spreminjajo tako kot se spreminjajo trendi.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar