E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kdaj se odločiti za najem osebnega trenerja?

/
/
/
693 Views

Tisti, ki berete ta blog, bi po vsej verjetnosti za svoje zdravje lahko skrbeli malce bolj, kot skrbite sedaj. A nič ne pravim, zadeva ni tako lahka, najtežja stvar pa je zagotovo motivaca. Sam sem našel rešitev in sicer sem za pomoč pri redni telesni vadbi najel osebnega trenerja.

Če imate namen začeti redno obiskovati fitnes je primerno najeti osebnega trenerja. Fitnes trener vam med telovadbo svetuje, kako pravilno izvajati vaje ter ponavadi pripravi tudi seznam jedi, ki so priporočljive za uživanje, ter seznam jedi, ki se jih morate izogibati. Prav tako ponavadi pripravi tudi fitness program, ki naj bi se ga držali tekom obiskovanja fitnesa. Moj cilj je, da sem v svoji disciplini čim boljši, treniram judo za to pa so mi pri www.potentia.si sestavili personaliziran program, ki izboljšuje mojo moč in eksplozivnost. Pri iskanju programa sem upošteval predvsem posameznikove reference in znanje, saj danes na trgu kar mrgoli samozvanih osebnih trenerjev.

Fitnes programi so ponavadi sestavljeni iz različnih sklopov vaj, katere naj bi izvajali dnevno, tedensko ali mesečno. Ponavadi so pripravljeni tako, da se vaje za enake mišice dnevno izključujejo, tako da vsak dan delamo na krepitvi različnih mišic in ne pretiravamo s krepitvijo samo določenih.

Odvisno od vaših želja, vam fitnes trener pripravi tudi vaje samo za določen del telesa ali pa vam pomaga pri rehabilitaciji po poškodbah.

Poleg hujšanja ali pa želje po okrepitvi mišic in telesa so eden izmed pogostejših vzrokov najema osebnih trenerjev tudi poškodbe. Po vsaki poškodbi je potrebna rehabilitacija. Kljub temu, da nam v bolnišnicah pripada fizioterapija ali okrevanje v termah naša noga ali roka še vedno potrebuje dodatne vaje za krepitev. Predvsem če smo trenirali že pred poškodbo.

V primerih poškodb se vam osebni trener, glede na poškodbo osredotoči na ta del telesa in s tem v mislih pripravi tudi urnik treninga. Ker je predvsem pri poškodbah izrednega pomena tudi pravilna izvedba vadbe je najem trenerja skoraj obvezno, saj trenerji s svojimi izkušnjami točno vedo, kako se morajo vaje izvajati. Z napačno izvedbo vaj si lahko naredite veliko več slabega kot dobrega.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar