E-objave

Objave iz vseh vetrov

Imunski sistem, simptomi oslabelosti

/
/
/
1062 Views

Imunski sistem , ki organizmu ne zagotavlja optimalne obrambe zaznamujejo simptomi oslabelosti .  S tem človek prepozna pomanjkanje obrambnih sposobnosti organizma. Če hočemo učinkovito ukrepati nam je jasno, da bi moral prepoznati vzroke. V večini primerov je do spoznanja natančnega vzroka do povrnitve zdravja lahko še dolga pot.

Vzroki bolečin so različni. Vsem je znano, da je imunski sistem oslabel, ko imamo zamašen nos, kašljamo ali imamo druge znane težave, obstajajo pa še številni drugi zanki, ki nam govorijo o tem, da obramba organizmu ne deluje. Prepoznavanje vzrokov, ki govorijo o tem, da imunski sistem primanjkuje je velikokrat lahko tudi dolgotrajno. Tako lahko prebolevamo isto bolezen večkrat v letu, nas okužijo načeloma neškodljivi povzročitelji, bolezni trajajo dlje in podobno. V tem primeru nam je jasno predvsem, da imunski sistem ne deluje kot bi moral. Vzroki so lahko globlji od splošno znanih, lahko pa na vse skupaj gledamo po preprosti logiki. Velikokrat se zgodi, da delamo osnovne napake, vse skupaj potlačimo pod preprogo tako, da vzamemo razne farmacevtske pripomočke, ki ublažijo ali odpravijo težave. S tem pa nismo nujno pozdravili imunski sistem. Le težave smo ublažili ali  zasilno odpravili. Nezavedno pa smo s tem lahko povzročili sami sebi veliko škodo. Še vedno bo organizem imel pomanjkanje, zaradi farmacevtskih pripomočkov pa dodatne učinke, ki niso nujno koristni. Lahko se celo zgodi, da imajo na organizem nekoristen učinek. S tem smo povzročili predvsem negativne posledice. Organizem je kompleksen, njegovo optimalno stanje je v bistvu ravnovesje vsega kar potrebuje.

Z vsaki nekoristnim učinkom poskrbimo obratno za neravnovesje, saj organizem vse kar ne koristi, poizkuša izločiti. Po potrebi za dosego tega cilja črpa tudi tisto kar mu koristi. Potrebno se je zavedati, da imunski sistem lahko izboljšajo enostavni ukrepi, kot so zdrava prehrana, veliko gibanja, izogibanje prevelikim fizičnim in umskim naporom, dovolj počitka in spanja ter podobno. Imunski sistem je treba vzdrževati.

Več

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar