E-objave

Objave iz vseh vetrov

Otroška kolesa

/
/
/
783 Views

Otroška kolesa so najboljša stvar za naše malčke, ko pričnejo odraščati. Le kdo si ne želi imeti kolo in z svojimi vrstniki tekmovati in se podajati v pustolovščino. Vsi smo imeli največjo željo v otroštvu, imeti svoje kolo in prav tako jo imajo otroci tudi danes. V današnjih časih lahko starši najprej otroku kupijo poganjalčka, s katerim se otrok nauči ravnotežja, zaviranja in drugih vrlin, ki jih bo pozneje potreboval za vožnjo z kolesom. Nekoč so imeli otroci na voljo le eno kolo, ki je najprej imelo pomožna kolesa in so jih nato čez čas starši odstranili, ko je bil otrok že dovolj spreten za samostojno vožnjo. Tudi danes so še vedno na voljo pomožna kolesa, ampak vedno manj staršev se odloči za njih. Mnenja o poganjalčkih so pozitivna in z njimi lahko otroci prej odidejo na otroška kolesa.

Otrok precej hitro preraste otroško kolo

Res je, da otroci neverjetno hitro odraščajo in včasih starši to komaj dohajajo. Najprej se poganjajo z poganjalčki in lovijo ravnotežje, nato pa čez noč prestopijo na otroška kolesa. Ker pa otrok hitro odrašča, pa mu bo tudi otroško kolo kmalu premalo in bo potrebno kupiti nekaj večjega. Nekatera otroška kolesa pa so narejena tako, da jih lahko nastavljate po višini in tako bodo lahko dolgo služila vašemu otroku. S tem ko boste lahko eno kolo nastavljali po višini, bo precej dlje časa na voljo otroku in tudi starši bodo s tem privarčevali. Menjava koles ni tako poceni in bi naneslo kar nekaj denarja, če bi bilo potrebno za vsako, ko otrok malce zraste, kupiti novo kolo. Otroška kolesa nastavljiva po višini pa privarčujejo denar in so uporabna lahko po več let.

Otroška kolesa so lahko popolno darilo za otroka

Se bliža rojstni dan vašega otroka in ne veste kaj bi mu kupili? Če še vedno nima kolesa, potem je to popolno darili zanj, kajti vsi otroci si želijo kolo, ko odraščajo. Otrok je sposoben voziti kolo takoj, ko lahko normalno hodi in je njegovo ravnotežje že dobro razvito, pred tem pa se lahko na vse to navaja pri poganjalčku. Ta pripomore, da otrok dobi ravnotežje, boljšo motoriko in se zna obdržati, ko se ta ustavi, kajti poganjalček in kolo sta si kar precej podobna. Pri obema je potrebno ravnotežje in pri obema je potrebno noge odložiti na tla, ko se ustavi in tako prehod iz poganjalčka na pravo kolo, le ni takšna težava.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar