E-objave

Objave iz vseh vetrov

Bovec rafting – adrenalinski raj

/
/
/
752 Views

Posočje je pri turistih priljubljeno iz najrazličnejših vzrokov, a Soča in njene lepote gotovo ostajajo poglavitni razlog, da se obiskovalci vedno z navdušenjem spominjajo enega najlepših kotičkov Slovenije. Nekateri pridejo na Sočo zaradi užitka v ribolovu, predvsem v muharjenju, drugim pa ni do tolikšne mirnosti in jim meditativni učinki žuborenja reke ne pomenijo kaj veliko – želijo si nečesa povsem drugega, torej adrenalin in povišan srčni utrip. Pri njih je sinonim za Bovec rafting ali morebiti tudi katera druga adrenalinska oblika spusta po smaragdni lepotici.

Kaj pomeni za Bovec rafting?

Nekoč nekam nenavadna aktivnost za turiste, ob kateri je imel marsikdo tudi pomisleke, je danes postala ena izmed najbolj prepoznavnih aktivnosti v kraju. Za Bovec rafting pomeni veliko povečanje števila turistov in s tem velik doprinos turistični dejavnosti in zaslužku na njen račun. Rafting danes ni več nekaj eksotičnega in namenjenega le najbolj drznim, temveč gre za športno in sprostitveno dejavnost, ki je primerna celo za družine, še pogosteje pa se zanjo odločajo organizirane skupine – tako naključnih ljudi, ki se znajdejo skupaj na izletu, kot tudi na primer sodelavcev, ki jih podjetje pošlje na »sindikalni izlet«, ki naj bi pripomogel k boljšim odnosom oziroma je del tako imenovanega »team buildinga«.

V preteklosti je za Bovec rafting organiziral marsikdo in prav zaradi tega je prihajalo tudi do nezgod – rafting izlete so namreč vodili vodniki iz drugih krajev in iz tujine, ki z našo lepotico žal niso imeli izkušenj in je tudi niso dovolj poznali. Nato pa so se stvari z zakonom spremenile in licence za vodenje ter za rafting v Bovcu so si pridobila domača podjetja, ki resnično poznajo razmere na reki. Tako so turisti lahko vedno prepričani, da so v dobrih rokah, saj se lahko zanašajo na domače vodnike, ki so dovolj usposobljeni in odlično skrbijo za varnost.To je namreč predpogoj, da lahko ponudi Bovec rafting resnično vsem, od mladih do tistih, ki so že v zrelih letih in ne glede na njihovo telesno pripravljenost ter izkušnje.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar