E-objave

Objave iz vseh vetrov

Chromecast audio – delite zvok v odlični kakovosti

/
/
/
700 Views

Ko je tehnološki velikan Google pred nekaj leti na tržišče poslal svojo prvo različico naprave Chromecast, so kupci to hitro razgrabili. Šlo je za napravo, ki vam omogoča, da vsebino z drobnih prenosnih naprav kot so na primer iPod ali mobilni telefon v realnem času prenašate na televizijo, kar je marsikomu zelo všeč – le kdo si namreč ne bi želel, da bi lahko fotografije s svojega telefona s povezavo preko Chromecasta enostavno predvajal na televiziji? V lanskem letu pa je Google poskrbel za prenovo in ponudil dve novi različici. Chromecast 2015 je namenjen predvsem deljenju datotek, ki predstavljajo foto in video zapise, Chromecast audio pa je namenjen temu, da lahko na preprost in učinkovit način delimo svojo glasbo.

Kako Chromecast audio spreminja predvajanje glasbe?

Če imate tudi vi svojo najljubšo glasbo shranjeno na telefonu, na iPodu ali iPadu, potem ste jo lahko poslušali doslej na nekaj različnih načinov: s pomočjo slušalk, s priklopom zvočnika na napravo, ali pa preko povezave z brezžičnim bluetooth zvočnikom. Vsi ti načini predvajanja pa so pomenili, da gre za predvajanje glasbe, pri kateri je zvok omejen. Slušalke lahko uporablja le ena oseba ali morda dve, priklop zvočnika ali brezžični zvočnik pa pomeni tako slabšo kakovost kot tudi omejenost slišnosti zvoka – tudi če nastavimo predvajanje na najbolj glasno, ne moremo doseči, da bi glasbo na primer slišalo večja skupina ljudi, ki precej glasno klepeta.
Kakšno razliko pa prinaša Chromecast audio? Naprava je namenjena veliko bolj kakovostnemu predvajanju zvoka oziroma, bolje rečeno, prenos zvoka z vaše mobilne napravice, kjer hranite zvočne datoteke, na profesionalen ali polprofesionalen sistem ozvočenja. Chromecast audio namreč vključite v svoj zvočni sistem, in že lahko preko njega predvajate svoje glasbene datoteke – glasba ali drugi avdio posnetki se tako lahko poslušajo brez fizične povezave vaše naprave z ozvočenjem preko več zvočnikov, celo v več prostorih.

Koga najbolj navdušuje Chromecast audio?

Chromecast avdio se odlično prodaja tako za domačo uporabo kot za druge namene. Kar priznajmo – vedno je lepo, če lahko preprosto predvajamo svojo glasbo tudi takrat, kadar nimamo s seboj kablov ali lastnega zvočnika, saj se lahko povežemo s katerim koli sistemom. Še bolj pa so nad Chromecastom audio navdušeni tisti, ki se z zvokom in glasbo ukvarjajo na nekoliko bolj profesionalni glasbi, zato so med strankami tudi oblikovalci zvoka in producenti, pa tudi marsikdo drug, ki lahko zvok in glasbo uporablja pri svojem delu, kjer je pomembno ozvočenje oziroma zvok. Na primer turistični vodniki, ki vodijo izlete z avtobusi – če za zanimivost predvajajo kakšno izvirno glasbo s področja, kjer je izlet, ali želijo predvajati kak intervju, zgodbo, radijsko igro ali podobno, ki se nanaša na tematiko, imajo vse svoje datoteke lahko spravljene na svojem telefonu, poslušalcem pa jih predvajajo preko Chromecasta audio.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar