E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kako opraviti delo na višini, če nimam svojega gradbenega odra

/
/
/
2876 Views

Velika večina gradbincev ter ostalih izvajalcev različnih del na višini ima svoje gradbene odre. Velikokrat pa se za določeno delo odločimo, da ga bomo opravili sami ali ga bo za nas opravil nekdo, ki delovnega odra nima. Ker se nakup za enkratno uporabo res ne izplača je možen gradbeni oder najem.

Glede vrste gradbenega odra imamo veliko izbiro ali se odločimo za cevi ali h oder. Gradbeni oder najem je tudi cenovno različen glede na to kakšen oder bomo najeli. Za t.i. cevni oder se cena najema giblje okrog 20€/dan + ddv. Običajno strošek prevoza in strošek postavitve odra ni vključen v ceno. Običajna cena najema  h odra je nekje 0,10€/m2 na dan, brez stroška prevoza in postavitve. Strošek prevoza je pri obeh odrih odvisen od same razdalje od tistega ki vam oder odda do vaše lokacije. Če želite privarčevati pri strošku prevoza in ste iz obalnega dela države, potem nikar ne razmišljajte o najemu odra iz drugega konca države.

Strošek postavitve delavnega odra je odvisen tudi od same razgibanosti objekta in postavljalnega terena, cena pa se je običajno po dogovoru, okvirno pa lahko rečemo da je nekje med  1,5€ in 4€/m2. Če se odločate za gradbeni oder najem pri obnovi fasade, vam za lažje računanje lahko namignemo da so običajne velikosti fasadnih površin stanovanjskih hiš nekje med 300 do 350m2. Kalkulator  v roke in hitro računati. Možni so tudi najemi t.i. premičnih gradbenih odrov, različnih velikosti oziroma različnih višin, ter povprečno ceno najema 10€/dan.

Predvsem pri sami montaži lahko nekaj evrov privarčujemo, vendar se postavitve odra ne lotevajmo, če s takim delom nimamo nobenih izkušenj. Slaba postavitev znatno poveča možnost morebitnih nesreč, ki lahko s seboj potegnejo številne težave.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar