E-objave

Objave iz vseh vetrov

Hitra registracija domen

/
/
/
903 Views

Ena, dva, tri, registrira domeno tudi ti! 🙂 Registracija domen je enostavna in zelo hitra, če se je lotite na pravi način. Kako? Preberi si v nadaljevanju!

Izberi svojo domeno

Če želiš, da bi bila registracija domen hitra in enostavna, moraš najprej vedeti, katero domeno si želiš imeti. Naenkrat lahko registriraš tudi več domen z različnimi končnicami. Premisliti moraš, kaj želiš z domeno sporočiti obiskovalcem svoje spletne strani.

Nekoč je vsak želel imeti svojo spletno stran s svojim imenom in priimkom v domeni, danes pa takšne osebne spletne strani v veliki meri nadomešča Facebook, saj jo ima le še redko kdo – predvsem osebe, ki imajo prepoznavno ime, ki ga želijo na nek način tudi tržiti na spletu. Veliko pogostejše so domene z izbrano ključno besedo, ki je povezana z dejavnostjo, s katero se oseba ukvarja, njenim hobijem ali poslom. Še pogostejše pa so domene z imenom podjetij.

Preveri, če je domena še prosta

Nekatere domene so še proste, druge pa so že zasedene, saj so že registrirane. Registracija domen poteka tako, da je prvi korak preverjanje, ali je določena domena še prosta in ali se da registrirati. Če domena ni prosta, je velika možnost, da je ne boš mogel registrirati. Četudi poznaš lastnika domene, jo najbrž ne bo hotel prodati tebi, če jo uporablja, ali pa bo zanjo zahteval zelo veliko vsoto denarja. Bolje je zato izbrati drugo domeno, ki je še na voljo.

Registriraj domeno

Na spletni strani ponudnika za registracijo domen izpolni obrazec, vnesi ime domene, domensko končnico in svoje podatke. Če je domena še prosta, jo boš brez težav registriral v nekaj sekundah, tako, da boš izpolnil vse potrebne podatke, nato pa boš na elektronski naslov, ki si ga vnesel, prejel vse nadaljnje informacije.

Po plačilu je domena tvoja

Po končanem postopku registracije je treba opraviti le še plačilo domene. Kakšna je cena registracije domene, je odvisno od tega, za kakšno domeno oziroma domensko končnico gre, tre za koliko časa nameravaš domeno registrirati. Običajno je to obdobje enega leta.

Potrebuješ še gostovanje?

Če želiš na registrirani domeni postaviti spletno stran, potrebuješ še spletno gostovanje, ki ga lahko zakupiš pri istem ponudniku spletnih storitev, ki se ukvarja tudi z registracijo domen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar