E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kam s starimi registratorji?

/
/
/
1270 Views

Registratorji so nujen pisarniški material, za katerega ne moremo reči, da je zgolj za enkratno uporabo. Ko iz starih registratorjev izpraznimo dokumentacijo, ki je ne potrebujemo več, jih lahko uporabimo znova – če nas seveda ne moti njihov »zdelan« videz. Za registratorje velja, da jih lahko ali prenovimo ali uporabimo v drug namen, samo nekaj iznajdljivosti je potrebne.

Prenovljeni stari registratorji


So vaši registratorji stari, umazani in nič kaj prijetnega videza? Nikar jih ne zavrzite, temveč jih enostavno prenovite. Registratorje lahko oblečete v folijo, tudi barvno in z vzorci, ter tako poskrbite, da je njihova zunanjost spet bleščeča in nova. Tako imate lahko v svoji pisarni povsem unikatne registratorje, stali pa vas bodo manj, kot bi vas naročilo novih.

Imate že pripravljene nove registratorje? Potem lahko stare še vedno odnesete domov in jih uporabite za urejanje domače dokumentacije, ali pa jih za razvrščanje šolskih »papirjev«uporabijo vaši otroci – ti lahko registratorje ovijejo kar v plakat kakšnega njihovega priljubljenega zvezdnika.

Kaj pa, če so registratorji na splošno še primerni, vendar je težava v etiketah za označevanje na njih? Če ste te že večkrat prelepili, potem je najbolje, da si izdelate povsem nove etikete iz kartona in folije, ali pa jih tudi kar natisnete. Če je hrbtišče opremljeno z novo etiketo, ki povsem prekriva staro, je videz dejansko že rešen – hrbtišče je namreč tisto, ki je vedno na ogled, medtem ko prednja in zadnja stran niti nista toliko pomembni.

Domiselna uporaba v drug namen


Ste kdaj razmišljali o tem, da se lahko preprosti registratorji spremenijo tudi v kak drug priročen pripomoček? Uporabiti velja predvsem kovinski mehanizem v fasciklu. Če fasciklu odstranite hrbtišče in prednjo stran, da ostane zgolj zadnja z mehanizmom za zapenjanje, ga lahko pritrdite na steno in vanj vpenjate lističe in obvestila, ali pa sami izdelate liste za koledar in jih vpnete vanj.

Mehanizem lahko doma uporabite tudi za izdelavo domiselnega foto albuma, za doma narejeno otroško slikanico in še marsikaj.

Iz reciklaže v reciklažo …


Vsekakor je najbolje, da se stari registratorji ponovno uporabijo, če jih boste zavrgli, pa poskrbite za reciklažo. Karton, iz katerega je fascikel, je lahko ponovno uporabljen, prav tako pa tudi kovinski del. Nenazadnje pa lahko tudi kupite registratorje, ki so narejeni iz recikliranih materialov. Na tak način v svoji pisarni tudi s registratorji skrbite za ohranjanje narave, vaši registratorji pa so lahko posebnega videza – morda celo v povsem naravni, bež barvi kartona, ki bo nenazadnje tudi pripomogla k bolj estetskemu videzu vaših poslovnih prostorov.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar