E-objave

Objave iz vseh vetrov

Taxi – prevozno sredstvo prihodnosti

/
/
/
778 Views

Prva asociacija ob besedi taxi, je najverjetneje tisti tipičen stereotip iz ameriških Hollywoodskih filmov, ki stoji na vsakem koraku in ga uporabljajo praktično vsi. Rumeni avto, ki ga vozi najverjetneje bivši kaznjenec ali pa priseljenec iz držav Bližnjega Vzhoda. No, pa vseeno glede na ruralnost Slovenije, jih je tudi v naši majhni državici, kar precej – sploh v prestolnici.

Po eni strani lahko rečemo, da je še zmeraj premalo v naši zavesti in uporabi. Navsezadnje ali se ne bi raje v Center odpravili s taxijem, kakor pa brezglavo iščemo prosto parkirno mesto in pri tem še kar precej plačamo. Da ne omenjamo tega, da bi lahko tudi kdaj bolj globo pogledali v kozarec in mirne vesti odšli domov. Vendar pa moramo opozoriti tudi na taxi cena, ki lahko precej variira in odnos prevoznikov, sploh če ti je kraj nepoznan, te bo najverjetneje odpeljal po daljši poti in ti pri tem še »mastno« zaračunal. Seveda niso vsi taki, zna pa se kakšen takšen najti. Potrebno je najti tistega, ki mu lahko zaupate.

Ponudnikov je veliko, cene so različne in tudi obdobje samega koriščenja taxija je precej nesorazmerno ceni in temu, kaj dejansko nam je, kot uporabnikom ponujeno. Trg je nasičen, cene določenih ponudnikov, pa vseeno malenkost previsoke. Vendar vse skupaj gledano, pa je pomembno opomniti, na veliko izboljšav in prednosti, ki jih taxi prevozi omogoča in navsezadnje koriščenje javnega prevozništva nasploh. Boljše okolje, manjša nasičenost mestnih središč s prometom in pa hitrejša transportacija. Zato je po drugi strani cena precej hvaležna tudi temu, kaj vse nam omogoča. Pomembno je imeti bolj v zavesti, da se večkrat odpeljemo s taksijem in tako, naredimo, če ne drugega, nekaj koristnega za našo prestolnico in s tem zmanjšamo prometno nasičenost.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar