E-objave

Objave iz vseh vetrov

Otroške sobe za vsa leta otroškega odraščanja

/
/
/
687 Views

Otroške sobe predstavljajo tisti del bivalnih prostorov, ki zaradi svojih »prebivalcev« zahtevajo nenehno prilagajanje in spreminjanje. Odraščanje otroka se tako odrazi tako na notranji opremi otroške sobe, kot na celotni zasnovi same sobe.

Primernost pohištva za naše malčke

Za majhnega otroka zagotovo ustrezajo drugačni pohištveni elementi (previjalna mizica, posteljica z ograjo, odlagalne police in omarice), kot za šolajočega se osnovnošolca, in kasneje dijaka ali študenta, kjer pogosto moramo že poiskati prostorsko rešitev  za dve osebi, saj se nemalokrat pripeti, da mladostniška soba »preraste« v prva domovanja in »gnezda« mladih parov.

Kako opremiti otroško sobo?

Otroške sobe zato od svojih snovalcev zahtevajo nekoliko več domišljije in praktičnosti, ob upoštevanju vseh teh dejavnikov pa obenem poskrbimo tudi za to, da ne postajajo otroške sobe največji »stroškovni nosilec« na približno vsakih pet let prenove, ko se potrebe uporabnikov prostorov tudi vidno in opazno spremenijo. Zložljivo in na novo sestavljivo pohištvo je kot nalašč za otroške sobe, sem pa sodijo tako sestavljive omare, mize, postelje, komode ter odlagalne police in ostale površine.

Kako izbrati ustrezno otroško pohištvo glede na otrokovo starost?

Glede na to, da je za otroke zelo pomembno, da imajo sebi in svoji starosti ustrezno veliko otroško sobo in ustrezno dovolj prostora v otroški sobi, se z amalčke najbolj priporočajo postavitev le osnovnega pohištva v otroško sobo (posteljica, in kvečjemu kakšna manjša komodica), otroci, ki vstopajo v šolo pa seveda potrebujejo že pisalno mizo in tudi kak manjši regalnik in predale za prve zvezke in knjige.

Mladostniki, po drugi strani potrebujejo že večje in povsem odraslo kosovno pohištvo, kamor pa lahko sodijo vgradne omare, garderobne dodatne omare, večji regali, pa tudi kakšna moderna vitrina za svoje priljubljene spominke in medalje, bi se lahko znašla v mladinski sobi.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar