E-objave

Objave iz vseh vetrov

Odsesovalni sistemi za zdravo in varno delovno okolje

/
/
/
1106 Views

V procesih proizvodnje, varjenja ali brušenja, nastajajo škodljivi hlapi, plini in dimi. Vse naštete škodljive snovi vplivajo na naše zdravje, predvsem na stanje naših pljuč in kože. Kvaliteto dela boste tako zvišali z nakupom bodisi centralnega ventilacijskega sistema ali pa mobilne odsesovalne naprave. Obe različici zmanjšujeta količino škodljivih snovi v zraku ter povečujeta varnost zaposlenih.

Zaščita delavcev v proizvodnji

Odsesovalni sistemi so odlična zaščita vseh delavcev v proizvodnji pred plini, hlapi in dimom. Filtracija in odstranjevanje škodljivih delcev iz zraka, preprečujeta dihalne bolezni ter druge vplive na naše zdravje. Primerni sta za odstranjevanje dima in delcev pri procesu varjenja, cinjenja, brušenja, poliranja in podobno. Uporabljata se tudi za odsesovanje prahu iz plavžev, v jeklarnah, betonarnah, lesni industriji, kemičnih tovarnah, farmaciji in drugih proizvodnjah.

Mobilno odsesovanje

Obstajajo tudi mobilni odsesovalni sistemi, ki imajo eno ali dve roki. Dosegajo tudi do 1.200 m³/h pretoka zraka. Mobilne naprave so odlične za podjetja in delavnice, ki potrebujejo sistem za odsesovanje in filtriranje dima, prašnih delcev in plina iz prostora, kjer se slednja dva nenehno proizvajata. Primerne so torej za različne delavnice, garaže in proizvodne hale. Mobilni odsesovalni sistemi so nameščeni v neposredno bližino delavcev, saj so le tako lahko slednji zaščiteni. Pomembno je, da ustvarimo neprekinjeno razmerje med podtlakom in sesanjem, saj je tako delavec najbolje zaščiten. Tako zvišamo življenjsko tudi dobo filtra in obenem življenjsko dobo sistema.

Centralni sistem

Centralni sistem se uporablja za odstranjevanje različnih vrst suhega prahu. Najpogosteje se uporabljajo v proizvodnjah, v katerih delavci brusijo, varijo, režejo in podobno. Filtre lahko nenehno menjamo in nadgrajujemo glede na povečane potrebe po odsesovanju. Večina novejših modelov ima tudi funkcijo avtomatskega čiščenja filtrov, pri čemer se uporablja komprimitrian zrak. Ker so filtri ponavadi odmaknjeni od same proizvodnje in nameščeni zunaj na strehi ali balkonu, so dejansko neslišni in nemoteči za delavce.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar