E-objave

Objave iz vseh vetrov

Varnost pri delu je nujno potrebna, še posebej na gradbiščih

/
/
/
1105 Views

Vsak strošek, ki bremeni podjetje, je v večini primerov odvečni strošek. Nesreča delavca na delovnem mestu pa lahko podjetje stane ogromno denarja. Varnost pri delu delavca seznani z nevarnostmi pri delu in s tem zmanjša možnost za poškodbe na delu.V primeru, ko pa gre za varnost pri delu, pa temu nikakor ne moremo tako reči. Res, da je varnost pri delu nekaj, kar ne prinaša nobenega zaslužka, ampak je dejansko samo in zgolj strošek. Ampak ta strošek je zgolj na prvi pogled velik, v kolikor pa prepreči poškodbo vašega zaposlenega, pa bo ta strošek kar na enkrat postal ničeln, saj je lahko odškodnina ob poškodbi zaposlenega še posebej visoka. Hkrati pa vam tudi zavarovalnica ne bo priznala škodnega primera, v kolikor za varnost pri delu ne boste imeli poskrbljeno tako kot je potrebno.

Varnost zaposlenih na gradbišču.

Varnost pri delu vsebuje tudi pregled različnih strojev in orodij

V kolikor imate proizvodno dejavnost, imate zagotovo veliko najrazličnejših strojev in orodij. Zato je nujno, da se vsaj vsaka 3 leta vsak kos vaše delovne opreme pregleda, ali še ustreza vsem zakonskim predpisom in standardom ter predvsem, če zagotavlja vso potrebno varnost pri delu za vaše zaposlene. Nujno potrebno je pregledovati gradbeno mehanizacijo, avtodvigala, viličarje, mizarske stroje, tiskarske stroje, dvižna vrata, CNC naprave, naprave v kovinarskih delavnicah in avtomehaničnih delavnicah ter najrazličnejšo drugo opremo.

Večja varnost pri delu.

Vse to je nujno potrebno, če želite dejansko zagotoviti prepotrebno varnost pri delu v vašem podjetju. Hkrati pa, če boste za varnost pri delu dejansko dobro poskrbeli, bodo tudi vaši zaposleni raje prihajali na delo in bili bolj produktivni, kar pa na koncu pomeni več dobička za podjetje ter ne nazadnje tudi za vas, kot za lastnika podjetja. Torej, naročiti, da se za vas izdela vse potrebno za dobro varnost pri delu ali ne? Res potrebujete odgovor? Menim, da ne in da je samoumevno kaj je prav in kaj ne. Če prezremo zakonske obveze in morebitne kazni, ki vas lahko doletijo ob inšpekcijskem nadzoru, pomislite zgolj na zaposlene in na koncu na vas same ter se odločite kaj boste naredili.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar