E-objave

Objave iz vseh vetrov

Dober psihoterapevt postopoma odpravlja vaša bremena

/
/
/
862 Views

Vsak izmed nas se je ali se pa še bo tekom življenja spopadel s težavnimi obdobji. Naj gre to za težave doma ali v službi, občutek nemoči, prebolevanje izgube ljubljene osebe ali pa za premagovanje odvisnosti. Pomembno je, da se s težavami pravočasno spopademo in jih odpravimo v večji meri. Odlašanje in prelaganje na kasnejši čas, pomeni zgolj dodatno nabiranje dodatnih bremen. Pravi psihoterapevt pomaga pacientu pri prepoznanju vzroka težav in pri iskanju rešitev za vsakodnevne probleme. Pomembno je, da pacient v varnem okolju najde orodja za spopadanje s težavami.

Individualna ali skupinska terapija

Izbiramo lahko med različnimi vrstami terapije in različnimi načini, kako psihoterapevt (mojpsihoterapevt.si) vpliva na naše soočanje s problemi. Ponavadi pacienti začnejo z individualnimi terapijami, nato pa preidejo na družinsko ali pa skupinsko terapijo. Marsikomu namreč pomaga zavedanje, da niso sami na svetu in da niso edini, ki imajo težave s spoprijemanjem z vsakodnevnimi izzivi. Med terapijo psihoterapevt s pomočjo pogovora usmerja pacienta k prepoznanju izvora vedenjskih motenj, anksioznosti ali odvisnosti ter k iskanju rešitev za vsak problem.

Nikoli nismo sami

Najpomembnejše spoznanje večine posameznikov je, da je psihoterapevt vedno na voljo za pogovor. Ker gre za nepristransko in zaupanja vredno osebo, se ji lažje odprejo in izpostavijo svojo stisko. Marsikdaj nam namreč okolica da vedeti, da so naši problemi in naša bremena nekaj postranskega in zanemarljivega. Na tej točki nam psihoterapevt da orodja, da spoznamo, da so naša čustva resnična in ne glede na velikost težave, ni nepremostljivih ovir.

Različne oblike terapije.

Izboljšanje življenjskega standarda

Tekom terapije nam psihoterapevt pomaga pri izboljšanju življenjskega standarda. Zapiranje vase, odmikanje od najbližjih, izogibanje ljudem in podobno, so namreč jasni kazalci globljih težav. Uvid v začetek težav nam tako pripomore k lažjemu razumevanju trenutne situacije. Preučiti moramo preteklost in potlačene občutke. Šele tako lahko spoznamo same sebe in svojo poziciji v tem svetu. Na ta način tudi prevzamemo nadzor nad svojim življenjem.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar