E-objave

Objave iz vseh vetrov

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

/
/
/
1035 Views

Ko slišimo izraz »dopolnilno ali dopolnilo« nam je hitro jasno, zakaj se gre, kajne? Gre za to, da imamo neko osnovo in potrebujemo še dodatek ali dopolnilo. Enako je tudi pri zavarovanju, ko imamo urejeno osnovno zavarovanje in kasneje ugotovimo, da nam je potrebno še dopolnilno zdravstveno zavarovanje.
Vsaka država ima svoj način oziroma, kako si posamezniki lahko uredijo zavarovanje. Pri nas je pač tako, da je nujno oziroma vsaj osnovno zavarovanje, potem pa je še dodatno ali dopolnilno. Slednjega potrebujemo predvsem za to, ker so nam z njegovo pomočjo vse zdravniške storitve brezplačne, kar pomeni, da če ne bi imeli tega urejenega, bi morali doplačati za določene zdravstvene usluge.

Zdravstveno zavarovanje

Na nas običajno vsakodnevno prežijo različne nevarnosti, katerih se morebiti niti ne zavedamo in se pripetijo dokaj hitro. Seveda si tega ne želimo in tudi ne, da se nas loti kakšna bolezen, pa vendar so tudi stvari, katerim se žal ne moremo izogniti. In takrat običajno potrebujemo zdravniško pomoč.

Četudi so zdravniki ljudje in so obvezni pomagati sočloveku, pa kljub temu moramo imeti urejeno zavarovanje, če želimo zdravniške usluge koristiti brezplačno in nemoteno. Seveda, ko smo bolani ali pa se nam kaj pripeti, je mogoče strošek zanemarljiv, pa vendar lahko gre za visoke zneske, katerih morebiti nismo niti sposobni poravnati. Zato je prav, da si zavarovanje uredimo, četudi v določenem trenutku ne potrebujemo zdravnikov. Prav je, da ga imamo vedno, ker nikoli ne vemo, kaj se nam lahko slabega zgodi.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je torej tisto, ki bo krilo razliko, tisti del, katerega osnovno ne krije. Tako smo lahko brezskrbni in se ne obremenjujemo s stroški zdravniških storitev. Sklenemo ga lahko zelo hitro in enostavno. Je kar nekaj različnih zavarovalnic, cene so približno enake, pa vendar je mogoče vseeno predhodno in pred sklenitvijo pogodbe preveriti, kje nam nudijo največ za najnižjo mesečno premijo. Vseeno gre za mesečni strošek, ki je še kako smiseln.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar