E-objave

Objave iz vseh vetrov

Šotor za tabornike je še posebej kakovosten

/
/
/
898 Views

Vsi poznamo izraz šotor in vsi vemo, kaj je to ter čemu je namenjen. Vemo pa tudi, da se šotori med seboj v marsičem razlikujejo. Razlikujejo se tudi po tem, komu so namenjeni. Verjetno ne bo šotor, ki ga uporabljamo doma na vrtu za zabavo enak tistemu, ki ga uporabljajo naši taborniki na svojem taborjenju nekje v naravi. Šotor za tabornike je povsem poseben in se od drugih šotorov razlikuje po velikosti, materialu, razporeditvi ter še po marsičem.

Šotor za tabornike in tudi drugi se vedno bolj izpopolnjujejo

Če bi se obrnili nazaj na zgodovino šotorov na sploh,  bi ugotovili, da so bili šotori nekoč manj kvalitetni in tudi izgledali so nekoliko drugače. Sodobna tehnologija ter izkušnje uporabnikov pa so dosegli, da so sodobni šotori veliko bolj izpopolnjeni, posledično pa so tudi veliko bolj kvalitetni, kar pa se kaže tudi v vzdržljivosti ter njihovi življenjski dobi, ki je lahko izjemno dolga, če z njim upravljamo na primeren način.

Posebni materiali ter oblike

Šotor za tabornike je torej prav posebne oblike, ponaša pa se tudi s posebnimi materiali, ki so izjemno trpežni in tako zdržijo tudi najbolj ekstremne vremenske razmere. Na trgu je kar nekaj izjemno vrhunskih proizvajalcev tovrstnih šotorov, ki v ospredje postavljajo prav materiale, iz katerih so narejeni njihovi šotori, najpogosteje kar po naročilih, ki se jim popolnoma prilagodijo, ob tem pa tudi sami povedo še kak nasvet.

Strešno platno ter vhoda morata biti še posebej dobro ojačena

Za šotore, ki so namenjeni tabornikom, je še posebej pomembna ojačitev, in sicer na strešnem platnu in tudi pri obeh vhodih. Zunanja tkanina mora vsebovati elastično napenjanje, vrata pa morajo vsebovati tri zadrge. Notranja žepa ter okna na vratih pa morajo biti vsekakor popolnoma zaščitena, in sicer proti mrčesu ter ostalim podobnim nevšečnostim.

Šotor za tabornike je torej prav posebna oblika šotora, ki ga lahko izdelajo samo najizkušenejši proizvajalci.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar