E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kako se oblikuje za catering cena?

/
/
/
1349 Views

Vsak, ki se zanima za catering storitve, bo verjetno povpraševal tudi po ceni. Hitro pa ugotovimo, da le redki ponudniki navajajo točne cene, večinoma najdemo le grobe ocene, za kaj več pa je treba poslati povpraševanje. Ker se pogosto za catering še odločamo in tudi nimamo še povsem dorečenih vseh detajlov glede samega dogodka, ki ga želimo organizirati, je torej težko pridobiti predstavo o stroških.

V končni fazi se za catering cena določi na podlagi različnih dejavnikov, ti pa se morda tudi razlikujejo med različnimi ponudniki, kar pomeni, da je gotovo pametno izbiri posvetiti dovolj pozornosti.

Hrana in postrežba

Jasno je, da bo za catering cena v veliki meri odvisna od tega, katere jedi izberemo in koliko hrane pravzaprav potrebujemo. V nekaterih primerih je možno postaviti približno ceno cateringa na osebo, kar omogoča prilagoditve v številu gostov, ne da bi morali potem ponovno zahtevati nove cene. A to seveda velja v primeru, da že imamo okvirno predstavo tako o stroških kot o številu udeležencev dogodka.

Glede na izbrano hrano se lahko za catering cena precej spreminja. Na izbiro imamo na primer hladni meni, sladke prigrizke in podobne precej enostavne jedi, po drugi strani pa se lahko odločimo za bistveno bolj celovit obrok in vključimo različne glavne jedi, priloge, dodatke in podobno.

Druga ponudba

Za catering cena ne vključuje le same hrane, pač pa je treba gledati še na nekatere druge dejavnike. En izmed teh je na primer že lokacija – večinoma ponudba vključuje tudi dostavo hrane na lokacijo, kar pa lahko prinaša dodatne stroške. Prav tako lahko izberemo različne dodatne storitve, na primer postrežbo, izposojo opreme, pomoč pri postrežbi in pospravljanju … Vse to so dejavniki, ki s samo hrano nimajo veliko opraviti, a vseeno močno vplivajo na to, kakšna bo za catering cena v končni fazi.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar