E-objave

Objave iz vseh vetrov

Ali je optimizacija spletnih strani res nujna?

/
/
/
1058 Views

Ste se kdaj spraševali, kako neki in pod kakšnim ključem so razporejene spletne strani v iskalniku Google, da najdete vedno točno tisto, kar ste iskali, kdaj pa imate tudi velike težave, da najdete tisto, kar potrebujete? V večini primerov zadaj stoji optimizacija spletnih strani, s pomočjo katere se potem spletne strani višje uvrščajo. Če optimizacija spletnih strani ni opravljena, je bistveno manjša verjetnost, da se bodo zadetki pojavljali visoko v iskalniku oz. da se bodo sploh pojavljali na prvi strani. Bodo se po vsej verjetnosti pojavljali, vendar pa na straneh slabših od 5 ali pa še več, kar pa je že tisti nivo, ki ga nihče niti pogleda ne več.

Zgodi pa se tudi, da so nekatere strani, na katerih optimizacija spletnih strani ni narejena, tudi visoko v iskalniku

Običajen, navaden uporabnik seveda nikoli ne opazi, če se optimizacija spletnih strani dela ali pa ne, samo sprejme tiste rezultate, ki se prikažejo, kot relevantne. Je pa tako, še vedno je kar precej različnih spletnih strani, ki so zelo visoko v iskalniku, pa se na njih kljub temu optimizacija spletnih strani ne dela. Razlogov za to je več, največkrat je to ravno starost domene in pa tudi količina podatkov, ki je na strani.

onsite optimizacija spletnih strani

Izboljšanje pozcij v spletnih brskalnikih

Seveda pa se dogaja, da uporabnik tovrstnih informacij ne išče, pa se mu vseeno prikazujejo, vendar pa Google jasno vseeno ne more vedno točno predvideti, katere informacije uporabniki iščejo na spletu, zato v tem primeru še vedno ni treba popolnoma spremeniti iskalnih pojmov.

google optimizacija

Je pa tako, Google ves čas spreminja algoritme, s katerimi se želi približati uporabnikom in jim prikazovati relevantne zadetke in v kolikor se pride na spletno stran, na kateri se optimizacija spletnih strani dela, potem skoraj da ni verjetnosti, da bi uporabnik naletel na stran, ki mu jo je Google sicer predlagal, vendar pa mu ne nudi tistih podatkov, ki jih je iskal.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar