E-objave

Objave iz vseh vetrov

Katera zunanja igrala za vrtce so primerna?

/
/
/
919 Views

Ko govorimo o naših najmlajših je definitivno na prvem mestu njihova varnost. Zato morajo biti tudi zunanja igrala predvsem prilagojena varnosti naših otrok.

Zunanja igrala za vrtce predvsem ne smejo imeti ostrih robov, špičastih elementov in morajo imeti mehke podloge, še posebej tista igrala, pri katerih so otroci na višini 60 cm ali višje. Takih igral je sicer malo, ampak vseeno pa obstajajo, predvsem so to tobogani in različna plezala. Zunanja igrala za otroke morajo zato biti izdelana po najstrožjih standardih in pravilih za izdelovanje igral.

Otroške hišice so med najpopularnejšimi

Otroci med 2 in 5 letom se zelo radi skrivajo, to je javna skrivnost. Zato so otroške hišice tudi kot zunanja igrala za vrtce med najpopularnejšimi igrali. Zakaj pa se naši otroci radi skrivajo? Predvsem zato, ker v začetku človeškega življenja vsak človek najprej raziskuje samega sebe in kje bi to naredil lažje in bolje kot v samoti. Zato dovolite svojemu otroku, da se odmakne od vas, se skrije, pa četudi se skrije tako, da zgolj prekrije svoje oči, saj če on vas ne vidi, se je po njegovem mnenju že tako skril, da tudi vi ne morete videti njega.

Ostala zunanja igrala

Med ostala zunanja igrala v prvi vrsti spadajo igralni stolpi, gugalnice, peskovniki, ki so v večini napolnjeni z mivko, čeprav imajo otroci v večini rajše, če so napolnjeni s peskom, v katerem morajo biti ravno dovolj veliki kamenčki. Najbolj primerna velikost kamenčkov je približno v velikosti kocke dimenzij 8 × 8 × 8 milimetrov. Zakaj? Ker takšne kamenčke otroci najlažje premetavajo oz. prestavljajo z enega kupčka na drugega, v kanglico in iz nje. Vrtci, ki to razumejo imajo tudi svoje peskovnike napolnjene s kamenčki in ne z mivko. Zunanja igrala so tudi tobogani, na katerih se otroci soočajo z višino in hkrati s hitrostjo spuščanja z višine.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar