E-objave

Objave iz vseh vetrov

Delovanje progresivnih stekel

/
/
/
1092 Views

Očala, ki jih veliko ljudi uporablja za boljši vid, se med seboj razlikujejo tudi po vrsti stekla. Zelo veliko je govora o progresivnih steklih, ki so med uporabniki zelo cenjena. Imajo zelo veliko prednosti, s katerimi se ponašajo in posledično jih uporablja vse več ljudi.

Za uporabo progresivnih stekel pri očalih se najpogosteje odločajo ljudje, ki imajo težave s starovidnostjo. To se ponavadi zgodi po približno 40. ali 45. letu starosti. Vemo, da se prožnost naših očesnih leč začne s starostjo zmanjševati. Posledično se tako leča ne more več prilagajati na različne razdalje. Ljudje to v praksi opazimo, ko naše roke postanejo prekratke za branje. Lahko rečemo, da so progresivna stekla na očalih primerna za vse, ki se ne želijo več neprestano menjavati očal, ki so namenjena za različne dejavnosti.

Prilagajanje na progresivna stekla

Znano je, da se morajo naše oči privaditi na t. i. progresivni vid. To lahko traja nekaj ura ali pa celo nekaj dni. Prej ko bomo začeli z uporabo takih stekel na naših očalih, prej se bomo privadili nanja. Ko bomo svoj vid končno privadili na te okoliščine, se bomo lahko povsem brez težav osredotočali na želene razdalje. Če imajo progresivna očala prilagojeno katero od posebnih tehnologij, kot je na primer tehnologija EyeLT, potem se bomo dokazano nanja prilagodili veliko hitreje. Svoj vid bomo lahko izostrili, kakor hitro je to mogoče. Imeli bomo popolnoma jasen vid za prav vse razdalje.

stekla za očala

Številne prednosti stekel

Za progresivna stekla je značilno, da se ponašajo s številnimi prednostmi, na podlagi katerih se ljudje še lažje in tudi hitreje odločimo zanja. Omogočajo nam izjemno oster vid, tako pri kratkovidnosti kot tudi pri daljnovidnosti. Na razpolago imamo bistveno več korekcijskih območij v enem steklu. Naš vid je z njimi brez kakršnih koli omejitev in brez motečih robov. Progresivna stekla se lahko uporabljajo tudi pri športu in rekreaciji.

Prodaja očal s progresivnimi stekli

Na trgu je kar nekaj zelo dobre ponudbe, ki vključuje tudi prodajo očal s progresivnimi stekli. Ena od boljših ponudb se nahaja v priznani in znani spletni trgovini, kjer poleg tovrstnih očal lahko izbiramo še med drugimi številnimi očali vrhunske kakovosti.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar