E-objave

Objave iz vseh vetrov

Strešniki se smejijo nevarnosti v brk

/
/
/
984 Views

Streha nad glavo je nekaj, kar si želi vsak človek. V prenesem pomenu streha nad glavo pomeni dom. V dobesednem pomenu pa streha predstavlja vrhnji zaščitni zunanji ovoj določenega objekta, naj bo to dom, stanovanjski blok ali hiša, poslovna zgradba, restavracija, fitnes in tako dalje. Streho sestavljajo nosilna strešna konstrukcija, strešni opaži, parna ovira, lesena vlaknena izolacija, leseno-vlaknena sekundarna kriitna, nosilne in prečne letve ter strešne kritine ali strešniki. Ti počivajo na prečnih letvah. Za dobro in močno streho so strešniki povezani, nameščeni tako, da ne prepuščajo vode. Nekdo, ki se zanima za nakup strešnikov, si bo z veseljem ogledal ponudbo podjetja Gerard, ki se ukvarja s strešniki: https://www.gerardroofs.si/sl/stresniki.

 

 

Strešniki, primerni za nevarna območja

Za kakovostno streho niso pomembni le kakovostni strešniki. Dobra in močna streha je sestavljena iz več delov, od katerih mora vsak biti v dobrem stanju in izdelan iz kakovostnih materialov. Včasih pa se vseeno zgodi, da se strešniki nameščajo na streho, ki je ali stara ali oslabljena. Lahko pa se ti nameščajo na streho stavbe, katerih zidovi so oslabljeni. V takšnih primerih so izbrani takšni strešniki, ki so za ta določeni objekt najbolj primerni. Pri izbiri strešnikov je treba imeti v mislih kraj, kjer stoji objekt. Ali objekt, na katerem je treba zamenjati ali popraviti streho, tako da se nanjo namestijo novi strešniki, stoji na območju, kjer je nevarnost potresa?

Strešniki kljubujejo izrednim razmeram

Morda ta objekt, na katerem je treba zamenjati strešne kritine, stoji na mestu, kjer je nevarnost hude toče ali vetra, ki doseže neverjetno hitrost? Na določenih mestih v Sloveniji večkrat sprožijo rdeči alarm, saj obstaja resna nevarnost, da začne veter odnašati strehe ali da toča prebije streho. Vse to je treba imeti v mislih, preden se kupijo strešniki. Zabavnejši del pri izbiri strešnikov vključuje izbiro barve strešnika, izbiro oblike strešnika in odločanje o tem, ali bo streha ravna ali nagnjena in koliko bo nagnjena. Pred končno izbiro strešnikov se je priporočljivo posvetovati s strokovnjaki za strehe in seveda s podjetjem, pri katerem se strešniki kupijo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar