E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kotne sedežne garniture za manjše dnevne prostore

/
/
/
1071 Views

Vaš dnevni prostor mora vsekakor vsebovati primeren kos pohištva, na katerem boste udobno sedeli ali počivali. Za kaj se boste odločili, pa je v veliki meri odvisno tudi od velikosti vaše dnevne sobe. Veliko srečo imate, če imate v njej na razpolago veliko prostora. Nekoliko manj sreče pa, če je vaš dnevni prostor nekoliko manjše narave. V današnjem prispevku vam bomo zaupali, kateri kos pohištva za sedenje, počivanje, gledanje in druženje z najbližjimi je najbolj primeren v primeru, če imate doma majhen dnevni prostor.

Odlična rešitev za majhen dnevni prostor

Kotne sedežne garniture so po našem mnenju odlična rešitev tudi za zelo majhne dnevne sobe. Zanje je značilno, da odprejo bivalni prostor, hkrati pa se tak prostor zdi veliko večji, kot če bi vanj postavili klasični oziroma tradicionalni kavč. Omogočajo tudi dodaten prostor za sedenje in so odlična rešitev za vse družine, ki imajo pogosto goste.

sedežna za dnevno sobo

Kotne sedežne garniture so v primerjavi s tradicionalnimi kavči večje. Posledično se na njih lahko primerno sprostite, ležite ter imate tudi raztegnjene noge. Če take garniture postavite ob stene, potem njihovo hrbtišče sploh ni pomembno, saj se direktno ne bo videlo. V takem primeru si lahko privoščite tudi nekoliko višja naslonjala, sploh pa, če vam je pomemben naslon za glavo. Kljub temu pa morate vedeti, da bo to posledično vplivalo na marsikaj. Višje ko bodo kotne sedežne garniture, bolj masivno bodo delovale, posledično pa vse skupaj lahko deluje nasičeno in neprivlačno.

Četudi boste izbrane kotne sedežne garniture postavljali ob stene, poskrbite zato, da bodo od sten odmaknjene vsaj nekaj centimetrov. Če bo v njihovi bližini radiator ali katero drugo grelno telo, poskrbite, da bo to dovolj odmaknjeno od njih. Tako taki kosi pohištva ne bodo izpostavljeni preveliki temperaturi. V nasprotnem primeru se bo namreč zgodilo, da boste skrajšali življenjsko dobo garniture oziroma se bo nepričakovano poškodoval material, iz katerega so narejene.

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar