E-objave

Objave iz vseh vetrov

Pred odhodom poskrbite za zdravstveno zavarovanje za tujino

/
/
/
1109 Views

Zdravstveno zavarovanje je nekaj, kar mora imeti vsak človek, če želi, da je ob bolezni ali poškodbi ali nesreči primerno zdravstveno in socialno oskrbljen. Zdravstveno zavarovanje se deli na osnovno zdravstveno zavarovanje in dodatno zavarovanje. Posameznik vsak mesec plača določen znesek za obe vrsti zavarovanja, zato da lahko gre zastonj k zdravniku ali na potreben poseg in ga ne rabi plačati posebej. Zdravstveno zavarovanje delno krije tudi obiske pri zobozdravniku, če ima posameznikov zobozdravnik koncesijo. Poleg osebnega zdravstvenega zavarovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja obstaja še zdravstveno zavarovanje za tujino. Takšno zdravstveno zavarovanje potrebuje posameznik, ki se odpravlja v tujino za določen čas, pri zavarovalnica Coris pa boste dobili zelo dobro ponudbo.

 

zdravstveno zavarovanje

 

Zavarovanje za tujino nudi več pravic

Z zdravstvenim zavarovanjem, ki je obvezno, se ukvarja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Že beseda obvezno pove, da posameznik mora plačati ta obvezni prispevek, da si zagotovi brezplačno zdravstveno oskrbo. Zavarovalnice, ki ponujajo prostovoljno zdravstveno zavarovanje, med katero se šteje tudi zdravstveno zavarovanje za tujino, so številne in mednje spada zavarovalnica Coris. Takšno prostovoljno zdravstveno zavarovanje posamezniku zagotovi več pravic ali višji standard zdravstvenih storitev, do katerih je s plačilom prispevka upravičen. Prostovoljno zdravstveno zavarovanje se sklene na željo posameznika, ki sam izbere zavarovalnico, kjer sklene zdravstveno zavarovanje za tujino. Slednja vrsta zdravstvenega zavarovanja se sklene le za določeno obdobje in velja le za tujo državo, ki jo je navedel posameznik v obrazcu za sklenitev zdravstvenega zavarovanja.

 

Sklenite zavarovanje dovolj zgodaj

V Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije lahko posameznik ali skupina naroči evropsko kartico za zdravstveno zavarovanje za tujino, ki je lahko uporabljena v državah članicah Evropske unije, v Švici, v deželi kengurujev in kivijev ter v bivših članicah Jugoslavije. Posameznik, ki želi evropsko kartico za zdravstveno zavarovanje mora paziti, da jo naroči pravi čas. V tem primeru ne sme čakati na zadnji trenutek, saj traja nekaj delovnih dni, da dobi kartico. Treba je upoštevati, da se poleti najde cela vrsta ljudi, ki želijo evropsko kartico. Zato je povsem mogoče, da bo posameznik na kartico čakal dlje časa.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar